Saat 14.45 sıralarında karnaval geçidi sırasında, 29 yaşındaki bir genç, kullandığı araçla kalabalığa daldı.

İnsanların arasına girdikçe hızlanan ve 30 metre boyunca önüne gelen herkese çarpan, bazılarını altına alan araç, daha sonra sert bir yere çarpıp durdu. Aralarında çocukların da olduğu 30 kişi yaralandı. Yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.



Polis yetkilileri de bir saldırıdan söz etmenin mümkün olduğunu açıklarken, Maurice P. adlı 29 yaşındaki Alman vatandaşı, olay yerinde tutuklandı. Arabanın içindeki hafif çarpmalardan dolayı yaralı olan sürücünün neden böyle bir eylemi gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor.

UYUŞTURUCU ALIP, DALMIŞ

Soruşturmayı Frankfurt Başsavcılığı üstlendi. Başsavcı Alexander Badle, "Saldırgan alkollü değil. Ancak yaralarından dolayı henüz ifadesi alınamadı" dedi.

Zanlının, tuhaf hareketlerinden dolayı uyuşturucunun etkisinde de olabileceği şüphesiyle psikiyatri servisine sevk edildiği belirtildi.

Öte yandan RTL televizyonu, olay yerinde zanlının yanından geçen bir kişiyle görüştü. Bu tanık, "Bugün onun yanından geçtim. Uyuşturucu almış gibiydi. Yakında gazetelere çıkacağım, dedi" diye anlattı.



ÖZEL TİM, ARKADAŞINI YAKALADI

Olaydan kısa süre sonra özel polis timi SEK bölgeye geldi. Yapılan soruşturmaların ardından, olayı baştan sona görüntülediği belirtilen ve arkadaşı olduğu sanılan başka bir şahıs daha gözaltına alındı.

Maurice P.'nin, Hanau saldırısını örnek alıp, "Onun gibi medyaya çıkma, konuşulma arzusuyla hareket edip etmediği" de araştırılıyor.

HALK, LİNÇ EDECEKTİ

Kanlı olayın ardından, yerde yatan çocukları ve yakınlarını gören birçok kişinin, Maurice P.'ye saldırdığı, polisin saldırgan sürücüyü zor kurtardığı belirtildi.

Arabanın insanların üzerinden geçerken çıkardığı lastik sesleri ve zıplama seslerinin, büyük travma yarattığı, yaralıların yerlerde olduğu belirtildi.