Dünyanın 199 ülke ve bölgesinde tespit edilen corona virüsü can almaya devam ediyor... ABD, İtalya, Çin ve İspanya'da en çok vakanın görüldüğü hastalık son resmi rakamlara göre dünya çapında 660 binden fazla insanda tespit edildi.

Corona virüsüne bağlı ölüm sayısı dünya çapında 30 bini geçerken İtalya'da 10.023, İspanya'da 5982, Çin'de 3.300, İran'da 2517, Fransa'da 2314 ve ABD'de 2227 kişi yaşamını yitirirken salgın ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

Son 24 saatte corona virüsüyle mücadele devletler ve yerel yönetimler arka arkaya açıklama yaparken şu gelişmeler yaşandı.

FRANSA'DA PSİKOLOJİK EŞİK GEÇİLDİ
Corona virüsü salgınından Avrupa'da İtalya ve İspanya ile birlikte en çok etkilenen ülkelerden olan Fransa'da ölü sayısı 2 bini geçti... Resmi rakamlara göre Fransa'da 2314 kişi corona virüsüne bağlı sebeplerden yaşamını yitirdi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dezenfekte çalışmaları devam ediyor.


Fransız sağlık yetkilileri, ülke çapında yoğun bakım yataklarının sayısının artırılması için alarm durumuna geçti.

YENİ ZELANDA'DA İLK ÖLÜM
Yeni Zelanda'da corona virüsüne bağlı ilk ölüm gerçekleşti. Yeni Zelandalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada sağlık sorunları olan 70'lerindeki bir kadının tedavi gördüğü hastanee yaşamını yitirdiği belirtildi.