Corona virüsü ile ilgili hükümet ve yerel yönetimler dünyanın farklı noktalarında sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalar getiriyor... İrlanda'dan da bu konuyla ilgili bir açıklama ve rehber geldi.

İrlanda Sağlık Hizmetleri Servisi evde kalanlar için bir cinsel ilişki rehberi hazırladı. Rehberde, "Birlikte yaşadığınız ve virüsün semptomlarını göstermeyen kişilerle cinsel ilişkiye gidin" uyarısı yapıldı.

[old_news_related_template title="Doktor Öz'den çok konuşulacak karantina tavsiyesi: Bol bol seks yapın" desc="Doktor Mehmet Öz, corona virüsüyle ilgili çarpıcı açıklamalarına bir yenisini ekledi. Öz, evde kalan çiftlerin gerilimi azaltmak için 'bol bol seks yapmasını' tavsiye etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/18/iecrop/shutterstock_662184379_16_9_1584513987.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/doktor-ozden-cok-konusulacak-karantina-tavsiyesi-bol-bol-seks-yapin-5685736/"]

Hazırlanan belgede ev dışında görüşülen bireylerle öpüşülmemesi uyarısı yapılırken, "Eğer partneriniz ile internet üzerinden tanıştıysanız yüz yüze gelmemeye özen gösterin. Bunun yerine sanal seksi, videolu görüşmeyi ya da yazışarak ve mesajlaşarak seks yapmayı düşünebilirsiniz. Bunu yaparken ekran ve klavyenizi başkalarıyla paylaşıyorsanız dezenfekte edin" ifadesi kullanıldı.

Hazırlanan raporda, "Eğer ellerinizi su be sabunla en az 20 saniye yıkıyorsanız kendi kendinizi tatmin etmek en güvenli cinsel aktivitedir" yorumu yapıldı.

[old_news_related_template title="ABD'den 'corona virüsü zamanlarında seks' tavsiyeleri" desc="Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra küresel salgın halini alan corona virüsü ABD'de etkisini göstermeye başladı... Resmi rakamlara göre 348 kişinin yaşamını yitirdiği corona virüsüyle mücadele için sokağa çıkma kararı alınan New York'ta yetkililer, 'Seks ve Covid-19' isimli bir belge yayınladı. Belgede cinsel ilişki önerileri yer alıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/seks-shutterstock_16_9_1584871456.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdden-corona-virusu-zamanlarinda-seks-tavsiyeleri-5694842/"]