Corona virüsü ile birlikte kariyerinin en zorlu sınavını veren ve bu yıl sonunda yapılacak seçimlere hazırlık yapmaya başlayan ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter üzerinden paylaştığı bir mektup dünya gündemine oturdu.

Emekli avukat ve eski bir savcı olan John Dowd'un mektubunu şu sıralarda kavgalı olduğu Twitter'da paylaşan Trump, "Efsane avukat John Dowd'un yazdığı bu mektubun Amerikan halkının ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Okuyun!" mesajıyla yazıyı yayınladı.

BEYAZ SARAY'DAN YORUM YOK
Makalede, Trump'ın büyük tepki çeken kilise ziyareti öncesinde Lafayette Park'ta polis müdahalesiyle dağıtılan göstericilerin gerçek göstericiler olmadığı belirtilirken, "Lafayette yakınlarındaki göstericiler gerçek protestocu değildi ve barışçıl olmadıkları kadar gerçek de değildi. Bunlar nefretle dolu avarelik yapan öğrencileri kullanarak yıkıp yağmalamaya zorlayan teröristlerdi. Polis sokağa çıkma yasağı için çalışırken polise saygısızlık yapan saldıran insanlardı" dedi.

Beyaz Saray, Trump'ın dolaylı yoldan protetoculara terörist demesi ile ilgili bir açıklama yapmadı.

[old_news_related_template title="ABD'de binlerce kişi George Floyd'u anmak için toplandı" desc="ABD'nin Minneapolis şehrinde gözaltına alınırken polis tarafından öldürülen George Floyd için anma törenleri düzenleniyor. Anma töreni ilk olarak North Central Üniversitesi'nde yapılıyor. George Floyd'un cenazesinin bulunduğu oditoryumda yüzlerce kişi toplandı. Öte yandan New York'un Brooklyn bölgesinde düzenlenen anma töreni için Şehir Meclisi önünde bir araya gelen binlerce kişinin, protesto yürüyüşü gerçekleştireceği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/george-floyd-cenaze1reuters_16_9_1591296909.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdde-binlerce-kisi-george-floydu-anmak-icin-toplandi-5856014/"]