Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, saat 17:24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yaklaşık yerin 5 kilometre derinliğinde olan deprem Elazığ, Tunceli, Erzurum ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli hissedildi.

"YEDİSU FAYI ÜZERİNDE BÜYÜK BİR DEPREM BEKLİYORUZ"

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar merhaba, televizyonlardan sizleri bilgilendiremedim. Bildiğiniz gibi, Karlıova-Kaynarpınar’da 5,7 büyüklüğünde bir deprem oldu.

* Bu deprem KAF ile DAF’ın kesim yerine yakın ancak KAF üzerinde. Bu deprem birçok bakımdan önemli. Birincisi, biz Erzincan-Karlıova arasında Yedisu Fayı üzerinde büyük bir deprem bekliyoruz.

* Bu deprem bu hat üzerinde. Dolayısıyla, bu fayı tetikleyebilir, dikkatli olalım. İkincisi bugün olan depremin DAF’ın Bingöl-Karlıova segmanı ile ilişkisi yok. Bu segmanda hala büyük bir deprem bekliyoruz (devamı var).



NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI

Bingöl'de meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'ün aylar önce bölgeyle ilgili uyarı yaptığı ortaya çıktı. Görür yaptığı bir konuşmasında, "Bingöl Karlıova'ya doğru, Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz. Veya Adıyaman, Malatya yöresi. Ve oradan Maraş'a olan kesimlere özenli olmak lazım" ifadelerini kullanmıştı. (SOZCU.COM.TR, DHA)

[old_news_related_template title="Bingöl'de art arda korkutan depremler! 7 kişi yaralandı" desc="Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17:24'te yerin 5 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi. İlk olarak depremin 5.9 büyüklüğünde olduğunu duyuran Kandilli Rasathanesi, büyüklüğü 5.8'e revize etti. AFAD'ın 5.7 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurduğu depremle ilgili açıklama yapan Bingöl Valisi Kadir Ekinci 'Kaynarpınar köyündeki karakolda iki gözetleme kulesi çöktü. 3 güvenlik korucusu yaralandı. İki korucu enkazdan çıkarıldı. Diğer korucumuzu kurtarma çalışması sürüyor. Dinarbey ve Elmalı köylerinde 10 ev çöktü. 4 vatandaş yaralı kurtarıldı' dedi. İçişleri Bakanı Soylu ise Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bingolde-5-9-buyuklugunde-deprem-5874059/"]

[old_news_related_template title=" Hükümetten Karlıova depremiyle ilgili ilk açıklama!" desc="AFAD'ın verilerine göre, Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-hukumetten-karliova-depremiyle-ilgili-ilk-aciklama-5874077/"]

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Ahmet Ercan: Bölge 7 ve 7,1 büyüklüğünde depreme hazırlanıyor!" desc="Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem ile ilgili konuşan deprem bilimci Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Karlıova’daki deprem seyri Türkiye’nin deprem seyrinden değişiktir. Şu anki durum Karlıova’nın daha büyük bir deprem üretmek için hazırlanmaya başladığını gösteriyor. Bu şu gün olabilir demek yanlış ama gelecekte 7 veya 7,1 depreme hazırlıklı olmalıyız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/14/iecrop/ahmet-ercan-sozcu-1_16_9_1592150008.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-prof-dr-ahmet-ercan-bolge-7-ve-71-buyuklukte-depreme-hazirlaniyor-5874158/"]

[old_news_related_template title="Bingöl Karlıova depreminde son durum! Deprem uzmanlarından kritik uyarılar" desc="Bingöl Karlıova'da 17.24'de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili deprem uzmanları Prof. Dr. Şükrü Ersoy ile Prof. Dr. Haluk Eyidoğan açıklamalarda bulundu. Ersoy, 'Bu beklenebilecek bir deprem, sürpriz bir deprem değil' ifadesini kullanırken, Eyidoğan, 'Bu depremin ardından 4.5 büyüklüğünde depremler olmaya başlarsa bir deprem fırtınasına dönüşebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/14/iecrop/deprem-shutter_16_9_1592147077.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bingol-karliova-depreminde-son-durum-deprem-uzmanlarindan-kritik-uyarilar-5874074/"]