Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıkladığı rakamlara göre 601 sağlık çalışanı corona virüsüne yakalandı. Türkiye'deki ilk corona virüsü vakasına bakan hekim olan Prof. Cemil Taşcıoğlu'nun ölümü büyük üzüntü yarattı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, corona virüsü salgınından dolayı vefat eden sağlık çalışanları ve ailelerine sahip çıkmak için kanun teklifi hazırlayarak TBMM'ye sundu.

CANLARINI HİÇE SAYIYORLAR

Yaşar Tüzün, "Canını hiçe sayarak, gece gündüz demeden ailelerinden uzak kalarak, corona virüs salgınına yakalanmış hastaları tedavi edebilmek için kendi canlarından olan sağlık çalışanlarımıza haklarını en üst seviyeden teslim etmemi gerekiyor" dedi.

Kanun teklifinin gerekçesinde, şehit kavramının askeri bir özellik taşıdığını, salgın nedeniyle gece gündüz demeden çalışan sağlık personelinin de en hayati ve kutsal bir görevi ifa ettikleri kaydedildi. Gerekçede, "Ülkemizde görev yapan sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetlerine mensup personelde de ölüm vakaları görülmektedir. Sağlık mensubu çalışanlarımızın ifa ettikleri görevi kutsallığı göz ardı edilmemelidir" denildi.

VEFAT EDENLERİN YÜZDE 10'U SAĞLIK ÇALIŞANI

CHP'li Tüzün, hazırladığı teklif için şunları söyledi: Evinden, ailesinden uzak duran, gece gündüz demeden canımız için canlarını feda eden ve ülkemizde vefat edenlerin yüzde 10’unu bulan sağlık çalışanlarımıza vereceğimiz destek sadece camlarımızdan bir dakika alkışlamak olmamalıdır. Bu teklif onları geri getiremeyecek fakat onlara borcumuzu ailelerine sahip çıkarak ödemeye çalışmalıyız.

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı..." desc="Tıp dünyası corona virüsü nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'na ağlıyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in 'Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar' dediği, öğrencilerinin 'hocaların hocası', 'iç hastalıklarının Maradona'sı', 'yerli Dr. House' olarak andığı Cemil Hoca, ailesi ve yakınlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye sağlık çalışanlarının ardından bir daha 'keşke' dememek umuduyla gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/02/iecrop/prof.-cemil-tascioglu-son-yolculuguna-ugurlandi_7422_dhaphoto1_16_9_1585819141.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tip-dunyasi-ona-agliyor-bir-omru-ogrencilerine-ve-hastalarina-adadi-5720506/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Prof. Dr. Feriha Öz corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti" desc="Dün hayatını kaybeden Çapa Tıp Fakültesi hocalarından Cemil Taşçıoğlu'nun ardından İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feriha Öz (87) de corona virüsü sebebiyle hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/02/iecrop/feriha-1_16_9_1585819838.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-prof-dr-feriha-oz-corona-virusu-nedeniyle-hayatini-kaybetti-5720540/"]

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Ziya Mocan: Çapa Tıp Fakültesi'nden hayatını kaybeden 3 profesör var" desc="İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu'nun corona nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Prof. Dr. Ziya Mocan dikkat çeken bir iddiada bulundu. Mocan, Çapa Tıp Fakültesi'nden hayatını kaybeden 3 profesörün olduğunu ileri sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/01/iecrop/ziya-mocan-dha_16_9_1585771911.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/prof-dr-ziya-mocan-capa-tip-fakultesinden-hayatini-kaybeden-3-profesor-var-5719279/"]