İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AFAD verilerine göre bugüne kadar yıkılmış ve acil yıkılması gereken apartmanlarda hem işini hem de evini kaybetmiş apartman görevlilerine Büyükşehir Belediyesi’nde işe alım konusunda öncelik vereceklerini açıkladı.

“ONLARI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Soyer, 30 Ekim depreminin İzmir’e hem maddi hem de manevi olarak büyük zararlar verdiğini hatırlatarak depremin açtığı yaraların kentteki dayanışma kültürü sayesinde sarıldığını söyledi.

İzmir’de kimsenin kendisini yalnız hissetmemesini isteyen Soyer, şu ifadeleri kullandı;

*Depremin ardından hemşehrilerimizi aç bırakmadık. Açıkta bırakmadık. Kış gelmeden çadırlarda kalan İzmirlilere, başlarını sokacakları birer yuva sağladık. Depremde bazı yurttaşlarımız evini kaybetti, esnaf işini kaybetti.

*Hepsine sahip çıktık. Apartman görevlileri ise hem işini hem evini kaybetti. Öncelikle 10 bin liralık kira desteğinden yararlanmalarını sağladık. Şimdi de kış ortasında işsiz ve evsiz kalan bu kardeşlerimize Büyükşehir Belediyemizde iş olanağı sunacağız.

*İşe alımlarda, depremde çalıştıkları, oturdukları apartman yıkılan apartman görevlilerine öncelik tanıyacağız. Onları asla yalnız bırakmayacağız. İçlerini ferah tutsunlar.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem nedeniyle AFAD verilerine göre yıkılmış ve acil yıkılması gereken apartmanlarda çalışan apartman görevlileriyle teker teker iletişim kuracak. Görevliler görüşmeye çağrılacak ve o görüşmelerde görevlilerin hangi birimlerde istihdam edilebileceği değerlendirilecek. Daha sonra da görevlilere kendilerine uygun birimlerde iş olanakları sunulacak.

[old_news_related_template title="Tunç Soyer'den sanatçılara destek için iki kademeli bir eylem planı" desc=" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Covid-19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğrayan sanatçıların desteklenmesi için iki kademeli bir eylem planı hazırladıklarını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/10/iecrop/soyer-sozcu_16_9_1607614811.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tunc-soyerden-sanatcilara-destek-icin-iki-kademeli-bir-eylem-plani-6162294/"]

[old_news_related_template title="İzmir depremi DASK'a olan talebi patlattı" desc="İzmir depreminin ardından Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi üretimi yükselişe geçti. Zorunlu Deprem Sigortası günlük poliçe üretimi Ege Bölgesi’nde yüzde 118, İzmir’de yüzde 169, Türkiye genelinde yüzde 37 arttı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/16/iecrop/izmir-deprem-depophotos_16_9_1605520494.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/sigorta/izmir-depremi-daska-olan-talebi-patlatti-6127536/"]