Corona virüsü salgını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) alınan sıkı önlemlere rağmen yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamada, KKTC’de son 24 saatte yapılan 4 bin 16 testte 48'i yerel olmak üzere 62 yeni vakanın tespit edildiğini aktardı.
Bakan Pilli, 2 kişinin hava yolu ile ülkeye geldiğini, 12 kişinin daha önce tespit edilen vakalar ile temaslı olduğunu belirtirken, vakalardan 12’sinin başkent Lefkoşa, 34’ünün Girne, 7’sinin Gazimağusa ve 7’sinin ise İskele Bölgesi'nden olduğu aktardı.
SAĞLIK ÜST KURULU "TAM KAPANMA" ÖNERİSİ SUNDU
KKTC Sağlık Bakanlığı Sağlık Üst Kurulu, pandemi sürecinde yaşanan krizi görüşmek üzere bir araya geldi. Kurul, yarından itibaren ada genelinde 15 günlük “tam kapanma” kararının uygulanması konusunda Bakanlar Kuruluna öneri sundu.
Bakanlar Kurulu, geçtiğimiz hafta Girne’de 14, geriye kalan ilçelerde ise 7 gün ‘kısmi kapanma’ kararı almıştı.
Kurul, ülkedeki durumu yeniden görüşmek üzere 10 Şubat tarihinde yeniden bir araya gelecek. Tam kapanma önerisinin kabul edilmesinde son söz ise Bakanlar Kuruluna bırakıldı. Öte yandan KKTC’de salgının başından bu yana Covid-19 nedeni ile 14 kişi hayatını kaybetti. (İHA)
[old_news_related_template title="Deprem bilimci Prof. Dr. Ercan, Kıbrıs depremini de bildi şimdi iki ile işaret etti" desc="Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kıbrıs'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem için de aylar önce uyarmıştı. Depremin yaşandığı dalma batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi'ne dayandığını belirten Ercan, 'Gelecekte Çukurova ile Hatay'da gerginlik boşalmaları yaparsa şaşırtıcı olmaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/21/iecrop/ercan_16_9_1611248411.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/deprem-bilimci-prof-dr-ercan-kibris-depremini-de-bildi-simdi-iki-ile-isaret-etti-6222060/"]
[old_news_related_template title="Pfizer, corona aşısından 15 milyar dolar kazanacak" desc="İlaç firması Pfizer tarafından yapılan açıklamada, BioNTech ile birlikte geliştirilen corona virüsü (Covid-19) aşısının 2021 yılında satışından, neredeyse 15 milyar dolar elde edilmesinin planladığı kaydedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/02/iecrop/pfizer-corona-reuters_16_9_1612276818.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/pfizer-corona-asisinda-15-milyar-dolar-kazanacak-6240267/"]
KKTC’de son 24 saatte 62 yeni vaka
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) corona virüsü salgınında son 24 saatte 62 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 2 bin 433’e yükseldi.