Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi açıklayan Selçuk şu ifadeleri kullandı;

Türkiye ve dünyadaki gidişe bakıyoruz. Kontrol artmaya başladı. Varyantlarla ilgili farklı çözüm senaryoları başladı. Türkiye'de de kontrol edilebilir düzeyde.

6 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

*Tereddütsüz Eylül'de başlayacak gibi yönetiyoruz. 31 Ağustos'ta öğretmenlerin, 6 Eylül'den itibaren de öğrencilerin gelmesini bekliyoruz.

*Öğretmenlerimizle her görüşmemde şunu söylüyorum, ne olur ilk ders matematik, fizik demeyin. Bunu şundan dolayı istiyorum. Benim arkadaşlarımla konuşurken şunu söylerim.

*Sınıftaki çocukların gözünüze gözünüz değmeden, kalbine ılık ılık akmadan derse başlamayın. Önce hemhal olalım. Sohbet edelim. Konuşalım.

"BUNU SALGINDAN BAĞIMSIZ İSTİYORUM"

*Bunu salgından bağımsız istiyorum. Bu öğretim yılının tümünü güçlendirir. Aslolan öğretmen ile öğrenci açısından şefkat bağıdır. Bu kanalı açmadan ders öğretemezsiniz. Birden bire akademik şokla karşılaşmalarını istemiyoruz.

*Çocukların motivasyonu, beklentisi, sosyal duygusal özellikleri salgın döneminde farklılaştı. Gelir dağılımı düştüğünde öz yönetimin yükseldiğini, gelir dağılımı yükseldiğinde öz yönetimin düştüğünü görüyoruz.

*Hangi çocukların neye ihtiyacı var diye rehberlik notları, videolar hazırladık. Hangi dilimde sosyal duygusal eksiklikler var, bunları tespit ettik.

AŞILANMAYAN ÖĞRETMEN VAR MI?

*Bizim ilk sayılar yüzde 15 civarında öğretmenimiz aşıya gelmedi. Zamanlama, lojistik nedenler olabilir. Yaptırmak istemeyebilir. Bu konuyla ayrıntılı analiz henüz bitmedi.

*Bizim 'aşı olmayan öğretmenin eğitim, öğretim yapması söz konusu olamaz' diye bir yaklaşımımız hukuki olarak olamaz.

*Biz de gerekirse bire bir konuşur, dertleşiriz. Hiçbir öğretmenimiz hiçbir çocuğu riske atacak bir tercihte bulunmaz.

LGS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

*Geçen sene 1,5 milyon LGS'ye girdi 181 birinci vardı. Bu sene 1 milyon civarında girdi, 90 birinci var. Bugün başlayan tercih başvuruları 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edecek. Biz de yerleştirme sonuçlarını 26 Temmuz'da açıklayacağız.

*Merkez yerleştirmede robot tercihler yapabilecek. Bu okulların listesinden 10 okul tercih edilebilecek. Bir öğrenci sınav kağıdından çok daha başka bir varlıktır.

*Hayat başarısı başka, okul başarısı başka bir şeydir. İletişim beceriniz, kitap okumanız, kültürel birikiminiz, sporla ilgilenmeniz, birçok değişkenle birlikte hayat başarısı ortaya çıkıyor. Azim, IQ'dan daha önemlidir.

*Spor lisesiyle ilgili bir tercihte bulunacak veya ben bilimle veya sanatla alakalı bir şey yapmalıyım diyor. Geleneksel olarak bölümlerde bir değişim yaşanıyor.

*Önümüzdeki 10 yıl içerisinde mesleklerin dörtte üçe yakını otomasyon, robot, dijitalizasyon eşitleneceği gerekiyor. Çocukların anne babalarının mesleki gelişimi ile paralel olmayacağını bilmeleri lazım.

[old_news_related_template title="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Birçok ülkenin öğrenci nüfusundan fazla bizde Suriyeli öğrenci var" desc="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yeni yapılan Halk Eğitim Merkezi binasının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Birçok ülkenin öğrenci nüfusundan fazla bizde Suriyeli öğrenci var” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/05/iecrop/selcuk-dha_16_9_1625493932.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-bircok-ulkenin-ogrenci-nufusundan-fazla-bizde-suriyeli-ogrenci-var-6522941/"]

[old_news_related_template title="Bakan Selçuk: Fırsat adaleti sağlamak istiyoruz" desc="Hakkari'de toplu açılış törenlerine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Fırsat adaleti sağlamak istiyoruz. Adalet, herkese hak ettiğini verebilmektir. Eşitlik ise herkese aynı şeyi vermektir. Dolaysıyla biz adil olacağız. Kim ne hak ediyorsa biz onu ziyadesiyle verme noktasında çaba göstereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/29/iecrop/bakan-selcuk-firsat-adaleti-saglamak-istiyoruz_3121_dhaphoto1_16_9_1624970398.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/bakan-selcuk-firsat-adaleti-saglamak-istiyoruz-6512210/"]