ABD borsalarındaki Reddit üzerinde organize olan küçük yatırımcıların başlattığı kenevir sektöründeki şirket hisselerine hücum etme çılgınlığı Almanya'da çok daha büyük bir etki yarattı.

Sektördeki şirketler en fazla işlem gören hisselerden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Reddit forumunun içindeki WallStreetBets grubunda yapılan bir paylaşımda kenevir üreticileri Tilray Inc ve Aphria Inc hisselerinin daha fazla yükselme potansiyelinin olduğu belirtildi.

BIDEN ETKİSİ


Bu potansiyel ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin kenevire daha az düzenleme getireceği beklentisinden kaynaklanıyor.

Tilray Lang & Schwarz platformunda TSİ 12:30 itibarıyla en fazla işlem gören şirket olurken Volkswagen ve Deutsche Bank'ı geride bıraktı.

Kenevir sektöründeki şirketlerden Sundial Growers ve Aurora Cannabis da küçük yatırımcıların bu platformda ilgi gösterdiği şirketlerden oldu.

YÜZDE 78 YÜKSELİŞ


Alpha Trading'den Stefan de Schutter "Bu Reddit ordusu ve arkadaşlarının işi" dedi.

ABD borsalarında Tilray yüzde 50 yükselirken Kanada'da Sundial ve Aurora sırasıyla yüzde 78 ve yüzde 21 yükseldi.

Frankfurt borsasında işlem göre Tilray ve Sundial hisseleri sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 54 yükseldi. (REUTERS)


[old_news_related_template title="İnatlaşma sürüyor: GameStop hisselerinde olağan dışı hareket" desc="Sosyal medya ve forumlardaki tartışma, borsada inatlaşmaya dönüştü. Pandemide nisanda 2 dolar seviyelerine kadar düşen ABD'li oyun perakendecisi GameStop'un hisse değeri, bugün seans açılışı öncesinde 136 doları gördü. Şirket yıllardır zararda." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/25/iecrop/gamestop_16_9_1611582139.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/inatlasma-suruyor-gamestop-hisselerinde-olagan-disi-hareket-6227888/"]