72 ilin barosu, HDP’nin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen ve Deniz Poyraz isimli personelin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin ortak kınama mesajı yayımladı.

Baroların ortak mesajında şu ifadelere yer verildi:

* 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırıda bir vatandaşımız öldürülmüştür. Bu saldırı toplumsal birlikteliğimize, demokrasiye ve ülkemiz barışına saldırıdır.

* Siyasi faaliyet yürütenlerin yaşam hakkını, fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak; devletin asla terk edemeyeceği zorunlu görevlerdir. Son olarak İzmir HDP il binasında çalışan bir emekçinin kızı olan Deniz Poyraz'ın öldürülmesi, ülkemizin şiddet iklimine çekilmeye çalışıldığı ve toplumsal bütünlük konusundaki kaygılarımızı artırmaktadır.

* Birlik ve beraberliğimize ve bir arada yaşama kültürümüze yönelik bu saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

* Yasal mercilerin bir an önce sorumluların, saldırının ardındaki karanlık odakların ve hedeflerinin tüm yönleri ile ortaya çıkarılması için gerekli soruşturmayı tamamlayarak yargıya teslim etmesini talep ediyoruz.



[old_news_related_template title="CHP heyetinden HDP'ye geçmiş olsun ve başsağlığı ziyareti" desc="CHP heyeti İzmir'de dün kanlı saldırının gerçekleştirildiği HDP İl Başkanlığı binasına gitti ve başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan, “Türkiye'nin barışına, kardeşliğine kastedenler kaybedecek. Biz yine birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye soğukkanlılığını yitirmemeli. Şiddete yenilmemelidir” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/18/iecrop/chp-hdp-foto-sozcu_16_9_1624020984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chp-heyetinden-hdpye-gecmis-olsun-ve-bassagligi-ziyareti-6493630/"]

[old_news_related_template title="HDP binasında silahlı saldırı düzenleyen şüpheli tutuklandı" desc="İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı'na giren ve parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan O.G. sabah saatlerinde sevk edildiği adliyede mahkeme tarafından tutuklandı. Saldırganın binaya girerken yanında taşıdığı çantasında bıçak ve bir miktar para olduğu öğrenildi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/18/iecrop/canta1-foto-iha_16_9_1624012130.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hdp-binasinda-silahli-saldiri-duzenleyen-supheli-adliyeye-sevk-edildi-6493152/"]