İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kastamonu ilçesindeki ziyaretlerine merkezden başladı. Akşener, ziyareti sırasında yaptığı basın açıklamasında, yerel basına teşekkür etti, ardından yaptığı ziyaretleri değerlendirdi.



Akşener, ziyaretlerinin sebebinin esnafın derdini, sorunlarını gündemde tutmak ve dikkat çekmek olduğunun tekrar altını çizdi. Meral Akşener, bir gazetecinin Bolu Belediye’sinin aldığı yabancılara yönelik su faturasına 10 kat zam kararı ile ilgili olarak ne düşündüğünün sorulması üzerine, 2001’de Dışişleri Bakanlığı’nın talebi ile Avrupa Parlamentosu’nun göçmenlerin geçiş yeri olarak görülen Türkiye’yi hendek yapmak üzere getirdiği kararı engellemeye gönderildiğini hatırlatarak, göç dalgasının yıllardır olduğunu bundan sonra da olacağını belirtti ve şöyle devam etti:

- Türkiye’deki göçmenlere düşmanlık yapmak yanlış ama bu göç meselesinin Türkiye’yi hendek haline getirdiği Avrupa ile olan anlaşmalar neticesi de bir gerçek. Benim yapmaya çalıştığım şey şudur, ayrışma noktalarını gol atalım diye bu kadar derinleştirirseniz Türkiye zarar görür. Ben muhalefet partisi genel başkanıyım duvardan duvara çarparım ama bugün doru değil. Sığınmacıların Türkiye’ye hurra yapması yanlıştır.



- Avrupa’nın dediğini yapıp Türkiye’yi hendek  etmek çok büyük bir hainliktir, basiretsizliktir. Ama o gelmiş sığınmacılara da düşmanlık etmekte yanlıştır. Ben iki yıl evvel Sayın Erdoğan’a seslendim, sen gitmiyorsun gönder beni Beşer Esat ile ben konuşayım da Suriyeli sığınmacıları memleketlerine can güvenliği içerisinde gönderelim. Ne yaptılar? Kulaklarının üzerine yattılar.

Akşener, ziyareti sırasında çikolata satan bir esnafa uğradı ve işlerinin nasıl gittiğini sordu. Esnaf, “Pandemi belimizi büktü, istediğimiz gibi iş güç yok. Marketteki raflara her gün zam geliyor. Yeni evlendim eşim de çalışıyor evimiz kira ve düğün borçlarım var. Borçsuz kim var dünyada asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz” dedi.

ESNAFIN ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ

Uğradığı telefoncu esnafı ise kredi borcunun olduğunu belirtirken, bir diğer esnaf da, “Halkla iç içe olmanız çok güzel bir şey” diyerek, Akşener’e teşekkür etti. Kırtasiyeci esnafı ise zincir marketler ile rekabet etmekte zorlandığını belirterek, “Bizim malzemelerimizi daha ucuza satıyorlar, kredi borcumuz var” diye konuştu.

"ALLAH BENİ SİZE MAHÇUP ETMESİN"

Ziyaretleri esnasında bir teyze ile karşılaşan Akşener’e teyze, “Allah seni başımızdan eksik etmesin. Seni her yerden izliyorum, çok şükür gördüm. Ayağına taş değmesin kalbim çıkacak gibi” diyerek sarıldı. Akşener ise, “Allah beni size mahcup etmesin” yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan eleştirilere yanıt" desc="Bolu’da bulunan göçmenlerin su ve katı atık bedellerini 10 kat arttıracağını söyleyen CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmenlerin geri gönderilmesi konusunda söylediği sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/27/iecrop/detay-kopya-11_16_9_1627382636.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bolu-belediye-baskani-tanju-ozcandan-elestirilere-yanit-6559410/"]