Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör protestoları devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlattıkları ve istifası sonrası yardımcısı Naci İnci’nin rektör olarak atanmasıyla devam ettirdikleri protesto nöbetlerinin 183’üncüsünü gerçekleştirdi. Akademisyenler bir kez daha sırtlarını rektörlük binasına döndü.

Akademisyenlerin nöbeti sırasında 2021 girişli hazırlık öğrencileri de rektörlüğün online eğitim kararlarına karşı protestolarını gerçekleştirdi. Öğrenciler, protestolarının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

MAKAM ARACININ ÖNÜNDE ARBEDE

Rektör Naci İnci ise rektörlük binasından çıkarken öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Bazı öğrencilerin Naci İnci’nin bindiği makam aracının önünde durması üzerine özel güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle arbede yaşandı. Aracın üzerine çıkan bir öğrenciye ise sert müdahale edildi.

[old_news_related_template title="Boğaziçili akademisyenler: Yüzlerce öğrencimiz üniversite yurtlarına yerleştirilemedi" desc="Protesto nöbetlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, yeni öğretim yılının başlamasına 5 gün kala yaşanan sorunlara dikkat çekti. Akademisyenler, 'Yüzlerce öğrencimiz üniversite yurtlarına yerleştirilemedi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/01/iecrop/bogazici-2_16_9_1633098594.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-akademisyenler-yuzlerce-ogrencimiz-universite-yurtlarina-yerlestirilemedi-6681978/"]

[old_news_related_template title="Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerden 'yüz yüze eğitim' talebi" desc="Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, rektör protestolarını bugün de sürdürdü. Boğaziçili öğrenciler ise 'yüz yüze eğitimin başlatılması' talebinde bulundu. Açıklama yapan öğrenciler, 'Gerekli önlemleri alarak eğitimi yüz yüze sürdürebiliriz. İlkokul, ortaokul, liseler, bütün üniversiteler, iş yerleri ve fabrikalar açıkken Boğaziçi Üniversitesi’nin online eğitimi tercih etmesi kabul edilemez' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/24/iecrop/bogazici-sha_16_9_1632494510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-universitesinde-ogrencilerden-yuz-yuze-egitim-talebi-6668268/"]