Olay, Kağıthane'de, 18 Temmuz'da, saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Esentepe, Dereboyu Caddesi üzerinde motosikletten inen kanlar içerisindeki bir kişinin yardım istediğini gören çevre sakinleri, 112'yi arayarak polis ve sağlık ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, çok sayıda bıçak darbesi ile yaralandığı anlaşılan Mehmet Özçalkap'ı hastaneye götürdü. Polis ekipleri ise, hemen görgü tanıklarını ifadesini aldı ve yaralının başka bir yerden motosikletle olay yerine geldiğini öğrendi. Bunun üzerine güvenlik kamara kayıtları incelendi. Yapılan incelemede Özçalkap'ın motosikletle Harmantepe Mahallesi üzerinden olay yerine gittiği anlaşıldı.

HAYATINI KAYBETTİ

Araştırmalarda, Özçalkap'ın bıçaklı bir kavgaya girdiği belirlendi. Güvenlik kameralarına yansıyan o anlarda, Mehmet Özçalkap'ın da karşı taraftaki kişinin de elleride bıçak olduğu ve karşılıklı olarak birbirlerine savurdukları tespit edildi. Görüntülerde, iki tarafında bir birine bıçak savurduğu görülüyor. Halil K.'nın üzerine gelen Mehmet Özçalkap'ın peş peşe bıçakla yaraladığı görüldü. Polis ekipleri çalışmalarını sürdürürken Mehmet Özçalkap'ın hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

4 SAAT KURALI DEVREYE SOKULDU

Bunun üzerine şüphelinin yakalanması için en kritik süreç olan "ilk 4 saat kuralı" devreye sokuldu. Şüphelinin 4 saat içerisinde belirlenerek yakalanması için ilçedeki tüm ekipler seferber edildi. Polis ekipleri  Özçalkap'ın kullandığı motosikletin Halil K.'ya ait olduğunu belirledi. Güvenlik kameralarından yapılan incelemede, ölen gencin kavga ettiği kişinin Halik K. olduğunu ortaya koydu. Polis ekipleri Halil K'nın olabileceği tüm adreslere baskın düzenledi. Kısa sürede yakalanaan şüpheli gözaltına alındı.

EMNİYETTE İFADE VERDİ

Dehşete düşüren kavga görüntülerinden tespit edilen şüphelinin olayla ilgili emniyette verdiği ifadede, "Aramızda borç meselesi kaynaklı sorun vardı. Gece birşeyler içtik. Konuşurken bana tokat attı. Sabah da konum isteyerek yanıma geldi. Bana bıçakla saldırdı. Elindeki bıçağı alarak onu bacağından yaraladım" dediği öne sürüldü.

[old_news_related_template title="Kadın cinayetlerine dikkat çekti, düğününe bir hafta kala nişanlısı tarafından öldürüldü" desc="Yozgat’ta sosyal medya paylaşımı ile kadın cinayetlerine dikkat çekerek korktuğunu belirten genç kadın, düğününe bir hafta kala nişanlısı tarafından vurularak öldürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/18/iecrop/odrk_16_9_1626603967.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kadin-cinayetlerine-dikkat-cekti-dugunune-bir-hafta-kala-nisanlisi-tarafindan-olduruldu-6545463/"]