Olay, Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Caddesi, Özşahin Sokak’taki bir evde meydana geldi.

Eve giren silahlı kişiler, evde bulunan 7 kişiyi öldürdü. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıslar evi de ateşe verip kaçtı.

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

SALDIRGAN HUSUMETLİ KOMŞU ÇIKTI

Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cesetleri bulundu. Dedeoğlu ailesine saldırıyı daha önce aralarında husumet bulunan komşuları tarafından yapıldığı öğrenildi.

DEHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan yedi kişinin öldüğü olayın görüntüleri ortaya çıktı. Dedeoğlu ailesinin evinin bahçesinde aile üyelerinden 6'sı yerde biri sandalyede otururken, kendisi de sandalyede oturan fail M.A., kısa bir konuşmanın ardından poşetin içindeki silahını çekiyor ve ayaklanıyor.

Dedeoğlu ailesi bir süre daha yerde oturmaya devam ediyor. Aile üyeleri ayaklanıp silahlı saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışırken, fail M.A.'nın aile üyelerini silahıyla vurduğu görülüyor.

SALDIRGANIN AİLESİNDEN 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili saldırganın ailesinden de 3 kişinin gözaltına alındığını ve gözaltı sayısının 13'e yükseldiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 günü 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızın 31.07.2021 tarih ve 2021/38 sayılı basın açıklamasında olay ile ilgisi olduğu düşünülen 10 kişinin gözaltına alındığı bildirilmiş olup; yürütülen soruşturmada gelinen aşamada, halen firari olan şüphelinin ailesinden 3 kişinin de gözaltına alınması ile toplam gözaltı sayısı 13 kişi oldu" denildi.

BAKAN SOYLU: O DEDİKODUNUN ÖRTÜSÜNÜ KALDIRACAĞIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, silahlı saldırı sonucu 7 kişinin öldüğü, Dedeoğlu ailesini ziyaret edip taziyede bulundu.

Bakan Soylu, ''Bunların hepsi dedikodu. Biz o dedikodunun örtüsünü kaldıracağız. Suçluyu yakalayacağız. Adalete teslim edeceğiz. Bunu vahşetle tanımlayabiliriz. Başka bir şey değil. Arkadaşlar, suçluyu ortaya çıkaracak, adalete teslim edecek. Ben sizden bir tek şey rica ediyorum. Sabırlı olmamız lazım. Allah sabrın mükafatını verir" dedi.

"BARIŞ OLACAKTI"

Öldürülen Yaşar Dedeoğulları ile aynı köylü ve akraba olduklarını anlatan İzzet İnik, Dedeoğulları’nın 1999’dan beri bu mahallede oturduğunu, 11-12 yıl önce yaşadıkları evi yapıp yerleştiğini anlattı. İzzet İnik, şu ifadeleri kullandı;

*Olayın başlangıcı 11 senelik bir husumet mevzusu var ama Yaşar amca kendi evinde kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazdı. Ramazan bayramı günü bir grup saldırıyor, bunları çoluk çocuk ayırt etmeden dövüyor. Yoğun bakımdalardı. 20 gün yoğun bakımda olan vardı. Birkaç kişi araya girdi barışalım diye. Barış olacaktı.

*Dün gelen tek başına gelmiş, arkada kim varsa kamerada görünenler kapıdan giriyor önce Serpil’le oğlanı vuruyor. Yaşar amca merdivenin üzerinde oturuyormuş, onu vuruyor. Ahırın önünde 2 kız, tek kişi yani. Ahırın önünde iki kız hayvanlara bakıyormuş, sağım yapıyormuş, onları anneyle birini de evde otururken vuruyor. El sıkışıyor, ondan sonra kız buna saldırıyor, dönüp arabadan alıp silahı sıkıyor.

*Milleti öldürdükten sonra arabasından bidonla benzini alıyor içeriye döküyor. Ateşe verip çıkıyor. Planlı. Planlı olmasa, evleri boşaltmışlar. Onlar da evlerine kamera koymuşlar. Hepsinin evleri boş. Ramazan bayramından beri tartışma yoktu. Kurban bayramının 2., 3. günü geldik, Yaşar amca ‘Kapandı gitti’ dedi. Bir oğlu İngiltere’deydi.

*Tatile gelmişti, dün gitti, o burada olsa onu da öldüreceklerdi. Barışmak üzereydi. İnsanlar araya girmişti, barıştıracaklardı. Artık içki mi içti hap mı aldı artık nasıl bir duygu varsa dün gelip olayı yapmış.


[old_news_related_template title="Konya'da katledilen 7 kişi son yolculuğuna uğurlandı" desc="Konya'da evlerine yapılan silahlı baskın sonucu hayatını kaybeden Dedeoğlu ailesinin cenazesi Karatay ilçesinde yapıldı. Törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Numan Kurtulmuş, Konya Valisi Vahdettin Özkan, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, CHP'li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Abdüllatif Şener de katıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/31/iecrop/dha-konya-1_16_9_1627742160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/konyada-katledilen-7-kisi-son-yolculuguna-ugurlandi-6567380/"]

[old_news_related_template title="Konya'da eve silahlı baskın: Saldırganlar aynı aileden 7 kişiyi öldürüp evi ateşe verdi" desc="Konya Meram'da bir eve giren silahlı kişiler, evde bulunan aynı aileden 7 kişiyi öldürdü. Saldırganlar evi ateşe vererek kaçtı. Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken, cinayetleri işleyen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '2 aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumet söz konusu. Bundan 4-5 ay önce tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi hem güvenlik güçlerimize hem de adalete intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/30/iecrop/konya-iha-1_16_9_1627665942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/konyada-silahli-saldirida-6-kisi-oldu-ev-atese-verildi-6565704/"]