Muğla’nın Marmaris ilçesinde 8 gün önce başlayan ve ardından Bodrum, Milas, Köyceğiz, Seydikmer, Kavaklıdere ve Menteşe’de devam eden yangınlar geride kalan 8 güne rağmen halen devam ediyor.



Binlerce dönüm alanın küle döndüğü orman yangınında seyrine doyum olmayan yemyeşil ormanlar simsiyah oldu. Havadan çekilen görüntülerde objektiflere yansıyan manzara yürekleri dağladı.



7 İLÇEDE 54 MAHALLE BOŞALTILDI

Muğla’nın ilçelerinde 29 Temmuz tarihinde başlayan orman yangınlarında bugüne kadar 7 ilçede 54 mahallede 11 bin 844 haneden 35 bin 365 vatandaş tahliye edildi.



Muğla’nın Milas ilçesinde ise 17 mahallede (Alatepe, Çakıralan, Dere, Hüsamlar, Kalem, Kultak, Ören, Pınar, Sek, Türkevleri, Yoğunoluk, Çamlıca, Bağdamlar, Bayır, Gürceğiz, Akçayaka ve Karacaağaç) tahliye işlemleri başlatılırken, vatandaşların tahliyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım araçları ve deniz yolu ulaşımları ile gerçekleştirildi. Bölgede bulunan 4 bin 994 hane boşaltılırken, 8 bin 743 vatandaş güvenli alanlara taşındı.



MUĞLA'DA SON DURUM

Marmaris’te Turunç ve Orhaniye bölgesinde, Milas büyük yangını Fesleğen ve Ören’in ormanlık alanında sürerken, Milas Kıyıkışlacık yangını kısmen kontrol altında, Köyceğiz yangını da Akköprü bölgesi istikametinde devam ediyor.

Kavaklıdere ilçesindeki yangın Menteşe ilçesi sınırlarına sıçradı ve bu bölgede devam ediyor. Seydikemer ve Bodrum orman yangınlarının ise kısmen kontrol altına alındığı belirtildi.



"MİLAS VE BODRUM'A ELEKTRİK VERİLMEYEBİLİR"

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, orman yangınının son durumu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yangının Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandığını belirten Tokat, "Bayır Mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek gerilim hatlarını tehdit eder hale geldi. Eğer yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir. Yangın kuzey yönünde Yeniköy Termik Santrali'ne doğru ilerliyor" dedi. (İHA)




[old_news_related_template title="Bakanlardan yangınlarla ilgili art arda açıklamalar" desc="Türkiye'de devam eden yangınlarla ilgili açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Polonya’da helikopterini 14 personelle ülkemize gönderilme teklif edildi. Bizde tabi ki buyurun dedik. ABD 2 helikopter gönderme teklifi oldu, bizde detaylarını çalışıyoruz. Dün Ukrayna’dan 4 helikopter geldi ve çalışmaya başladı. İsrail’den kiralık şirketten iki tanker uçakla ilgili işlemler tamamlanmadığı için yarın gelecekler. Rusya’dan iki adet daha ulaştı, cuma günü Rusya’dan daha gelecek” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/bakanlar_16_9_1628191064.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-pakdemirli-44-ildeki-197-orman-yangini-cikti-6577215/"]

[old_news_related_template title="Muğla'daki yangınlarla ilgili 6 kişi tutuklandı" desc="Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan makilik ve zeytinlik alanlarda çıkan yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 1'i ise adliye kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bodrumun Mumcular Mahallesi'nde ormanlık alana sigara izmariti atarak yangın çıkmasına neden olan 3 şüpheli de tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/milas-7_16_9_1628179945.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mugladaki-yanginlarla-ilgili-6-kisi-tutuklandi-6577056/"]