CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank arasında sosyal medyadan İspanya'dan gelen yangın söndürme uçağının, THK'daki atıl durumdaki uçakla aynı olup olmadığı yönünde atışma yaşandı.

BAKAN VARANK: 3 YILDIR BAKIM BİLE YAPILMAMIŞ BİR UÇAKTAN BİLET ALIP UÇAR MISINIZ?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Övünüyorlar ya hani, ‘İspanya'dan uçak bulduk’ diyorlar, İspanya'ya teşekkürler ediyorlar. O uçaklarla Türk Hava Kurumu'nda atıl duran uçaklar aynıdır." sözlerine Bakan Varank sosyal medya hesabından iki uçağın fotoğrafını paylaşarak, "Israrla yalan yanlış bilgilerle insanları aldatmaya çalışıyorlar. O uçaklar aynı değil! 1969 model, 3 yıldır bakım bile yapılmamış bir uçaktan bilet alıp uçar mısınız?" diye cevap verdi.



ÖZGÜR ÖZEL: THK'DAKİ UÇAKLARIN 1983-1998 ARASI ÜRETİLDİĞİNİ SEN DE BİLİYORSUN

Bunun üzerine sosyal medya hesabından Bakan Varank'a cevap veren Özel, "Bilerek yalan konuşmadıysan cehaletini gidereyim! O tarih bu uçakların ilk üretim tarihi. THK'daki uçakların 1983-1998 arası üretildiğini sen de biliyorsun. Keşke iktidarınız görevini yapıp daha iyi filo kursaydı da ne THK'nın ne İspanya'nın uçaklarına ihtiyacımız kalmasaydı!" dedi.



"HAKİKATLE BAĞINIZI O KADAR KOPARDINIZ Kİ YALANI GERÇEK GİBİ ANLATMAYI MESLEK EDİNDİNİZ"

İkinci bir paylaşım daha yapan Özel, "Senin mantığına göre Hava Kuvvetleri'ndeki bütün F16'lar da 1978 model! O tiviti atan kişinin Türkiye'yi 1978 model uçaklara mahkum eden bir iktidarın üyesi olmaktan utanmış olması gerekirdi! Hakikatle bağınızı o kadar kopardınız ki yalanı gerçek gibi anlatmayı meslek edindiniz." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Alevler ikinci termik santrali de tehdit ediyor! Mahalle boşaltıldı, başkan canlı yayını terk edip bölgeye gitti" desc="Muğla’nın Milas ilçesinde kabus yaşatan orman yangınının Yeniköy Termik Santrali'ne yaklaştığı ve Bayır Mahallesi’nin boşaltılmasına karar verildiği açıklandı. Milas Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat, katıldığı bir televizyon yayınında yangınla ilgili açıklamalarda bulunarak canlı yayını terk edip yangın bölgesine geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/yenikoy_16_9_1628191750.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/alevler-ikinci-termik-santrali-de-tehdit-ediyor-mahalle-bosaltildi-baskan-canli-yayini-terk-edip-bolgeye-gitti-6577302/"]

[old_news_related_template title="Marmaris'ten sevindiren haberi belediye başkanı duyurdu" desc="Türkiye günlerdir art arda gelen yangın haberleriyle sarsılırken Muğla'nın Marmaris ilçesinden sevindiren bir haber geldi. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçedeki yangınların son bulduğunu duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/marmaris-dha_16_9_1628189035.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmaristen-sevindiren-haberi-belediye-baskani-duyurdu-6577235/"]