Tunceli Valiliği, Hozat ilçesi Yenibaşlar Gedikler bölgesinde 3 gündür devam eden yangının yapılan çalışmalar sonucunda kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıklamıştı. Tunceli Valiliğini yalanlayan Hozat ilçe Belediye Başkanı CHP’li Seyfi Geyik, yangının giderek büyüdüğünü ve dumanların Hozat ilçe merkezinden görüldüğünü söyledi.

"YANGIN BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR"

Tunceli Valiliği tarafından Hozat Belediyesinden itfaiye istendiğini belirten Hozat Belediye Başkanı CHP’li Seyfi Geyik,

“Şuanda bende oradaki belediye personelimle devam telefon trafiğindeyim. En son 10 dakika önce görüştüm bölgede ciddi bir dumanın olduğu yangının giderek büyüdüğünü, dumandan dolayı müdahalenin çok zor yapıldığını, kepçelerin tamamen aşağıdaki bölgede olduğunu, itfaiyecilerin ise yol kenarında devam eden yangının ilerlemesi için müdahale ettiklerini söylediler.

Yangın halen büyük ciddi bir duman var bölgede dumandan dolayı da müdahale çok zor yapılıyor. Yangının sönmesi söz konusu değil devam ediyor.  Bölgede çıkan duman Hozat merkezden gözüküyor” ifadelerini kullandı.

"PERSONELİMİZİN ALANA GİRMESİNE İZİN VERILMEDİ"

Tunceli’nin Hozat ilçesi Amutka, Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı bölgelerinde çıkan orman yangının söndürülmesine yardım etmek amacıyla Tunceli Belediyesi'nin göndermiş olduğu itfaiye araçları yangın bölgesine alınmadı. Tunceli Belediyesi itfaiye araçları bulundukları bölgeden ormanlık alana suyla müdahale ederek yangını söndürmeye çalışıyor.

Belediyeye ait itfaiye araçlarının yangın bölgesine alınmamasını sosyal medya hesabından duyuran Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "İtfaiye araçlarımız şu an yangın bölgesinde. Fakat henüz personelimizin, çevrecilerin ve gönüllülerin alana girilmesine izin verilmedi" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Yangın söndürmek için yola çıkan Komünist Başkan ve gönüllülere polis engeli" desc="Tunceli’nin Hozat ilçesinde çıkan orman yangını 3 gündür devam ediyor. Konuyla ilgili Hozat Belediyesi, Tunceli Belediyesi ve Dersim Dernekleri Federasyonu’ndan (DEDEF) peş peşe çağrılar gelmişti. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve gönüllülerin Hozat’a girişinde önleri polis tarafından kesilerek yangın söndürmelerine yardım etmeleri engellendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/tunceli-foto-sozcu_16_9_1627802778.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yangin-sondurmek-icin-yola-cikan-komunist-baskan-ve-gonullulere-polis-engeli-6568242/"]

[old_news_related_template title="Tunceli'de çıkan yangın için yardım çağrısı: Günlerdir devam ediyor, söndüremiyoruz" desc="Tunceli'nin Hozat ilçesinde önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan orman yangını nedeniyle çeşitli kurumlar yardım çağrı yaptı. Gönüllüler bu sabah yangının söndürülmesi için ekiplere yardıma gitti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/tunceli-orman-yangini-foto-sozcu_16_9_1627796763.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tuncelide-cikan-yangin-icin-yardim-cagrisi-gunlerdir-devam-ediyor-sonduremiyoruz-6568084/"]