Operasyon,  İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekiplerince düzenlenen ilk operasyon 29 Ekim’de Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirildi. Silah kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 4 şüpheliye yönelik baskında, bir oto galerinin de aralarında bulunduğu adreslere operasyonlar düzenlendi.

Baskında, piyasaya sürülmek ve suç örgütlerine dağıtılmak üzere siparişi alınmış ve depolanmış olduğu iddia edilen 80 tabanca çerçevesi,  78 kurusıkı tabanca, 80 tabanca horoz tertibatı, 80 adet tabanca sürgüsü, 80 değişik çap ve ebatlarda tabanca şarjörü,  80  pim yay emniyet mandalı tetik tertibatı, 4 silah yapımında kullanılan makine ele geçirildi.

GİZLİ BÖLMEDE SAHTE PLAKA

Polisin arama yaptığı galeride, gizli bir bölme tespit edildiği öğrenildi. Ekiplerin fark ederek girdikleri bölmede, sahte plaka basıldığı belirlendi. Aramalarda, 9 çift plaka, 66 plaka harf ve rakam kalıbı, çok sayıda hologram ele geçirildi. Plakaların silah ticaretinde kullanıldığı, bazı durumlarda da suç örgütlerine satıldığı öne sürüldü. Yakalanan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 3’ü tutuklandı.



BİR YILLIK TAKİP OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

Organize polisinin düzenlediği ikinci operasyon ise Küçükçekmece’de gerçekleştirildi. Silah kaçakçılarına yönelik farklı bir şebekeyi belirleyen polis ekipleri, 1 yıl önce teknik ve fiziki takip çalışması başlattı. Araştırmalarda, şebeke üyelerinin, bayilerden satın aldıkları kuru sıkı tabancaların namlularını matkapla genişleterek, yada değiştirerek, gerçek mermi atar hale getirdikleri anlaşıldı. Ayrıca şüphelilerin kaçak olarak üretilen silahları da sattıkları anlaşıldı.

960 KURU SIKI TABANCA

Ekiplerce yapılan takip sırasında, şüphelilere 2 ara operasyon düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen baskında 71 ruhsatsız tabanca ele geçirilirken 2 şüpheli yakalandı. Ele başının V.Y. üst yöneticisinin S.S. olduğu 7 şüpheli belirlenen suç örgütüne son darbe ise 12 Kasım’da indirildi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 7 şüpheli yakalanırken, 960 kuru sıkı tabanca, 112 şarjör, 20 ruhsatsız tabanca, 101 mermi, 47 yiv set ve 1 av tüfeği ele geçirildi.

1129 SİLAH

Polisin iki operasyonda ele geçirdiği 91’i ruhsatsız, 1038’i kuru sıkı toplam 1129 tabanca ele geçirildi. Ele geçirilen kuru sıkı silahların gerçek mermi atar hale getirmek için bayilerden temin edildiği belirtildi. Silah şebekelerinin daha çok organize suç örgütlerine sattıkları bu silahların “kullan-at” diye adlandırıldığı ifade edildi. Namluları kuru sıkıdan dönüştürülmüş tabancaların suçlarda kullanıldıktan sonra iz bırakmamak için göl ya da denize atıldığı öne sürüldü.

CEPHANELİK GİBİ

Fiyatı 2 bin ila 4 bin lira olan dönüştürülmüş tabancaların ucuz olduğu için tercih edildiği belirtilirken, ele geçirilen silahlar emniyet avlusunda sergilendi. Cephaneliği andıran sergideki silahlarla ilgili son operasyonda gözaltına alınan 7 şüphelinin adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="İzmir merkezli 21 ilde 'saadet zinciri' operasyonu" desc="İzmir merkezli 21 ilde, 'saadet zinciri' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen 89 şüpheliye yönelik operasyon başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/16/iecrop/gozalti-dha_16_9_1600544242_16_9_1611032308_16_9_1637044599.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/izmir-merkezli-21-ilde-saadet-zinciri-operasyonu-6771289/"]