Dünya genelinde kadınları en çok tehdit eden kanser türlerinin başında gelen rahim ağzı kanseriyle ilgili önemli bir çalışmaya imza atıldı.

İngiltere'de Cancer Research UK tarafından yapılan araştırmaya göre insan papilloma virüsüne (HPV) karşı yapılan aşının, rahim ağzı kanserine karşı yüzde 87 koruma sağladığı ortaya çıktı.

2019'DAN BERİ ERKEKLERE DE YAPILIYOR

Sonuçları Lancet dergisinde yayınlanan çalışmada gerçek hayat verileri mercek altına alındı. İngiltere'de 2008 yılında uygulanmaya başlayan HPV aşısının, o dönem aşı yaptıran ve bugün genç yetişkin olan kişilerin üzerindeki etkisi böylelikle belirlenmiş oldu.

İngiltere'de 2008'den bu yana 11-13 yaş arasındaki kız çocuklarına HPV aşısı yaptırılabiliyor. Ülkede 2019 yılından bu yana erkeklere de HPV aşısı olma imkanı tanınıyor.

[old_news_related_template title="İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? Nasıl bulaşır?" desc="İnsan Papilloma Virüsü (HPV), mikroskobik parçacıklardır. Esas olarak genetik materyalden ve koruyucu bir protein kabuğundan oluşurlar ve kendi metabolizmalarına sahip değildirler. Üremeleri için canlı bir organizmaya, bir konukçuya ihtiyaçları vardır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Polat Dursun, cinsel yolla yakalanan hastalığa dair açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/18/iecrop/insan-papilloma-virusu-hpv_16_9_1621342363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/insan-papilloma-virusu-hpv-nedir-nasil-bulasir-6437638/"]