Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için eylem kararı aldıklarını 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günü bütün Türkiye'de iş bırakacaklarını belirtti.

"SAĞLIK SİSTEMİNİ UÇURUMDAN AŞAĞI YUVARLAYACAK BİR KARAR"

Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül'ün açıklaması şöyle;

"Sayısı milyona yakın olan ve sistemin yüzde 90'nını oluşturan sağlık çalışanlarımızın Sağlık Bakanı'nın açıkladığı ve komisyonda kabul edilen zam kararının dışında tutulması çok yanlış bir karardır.

Sağlık Bakanlığı sağlık sistemini uçurumdan aşağıya yuvarlayacak bir karar alıyor. Hekimlerimizin ücretlerinde iyileştirmelerin yapılması elbette elzemdir. Ancak bu iyileştirmelerden hekimlerin dışındaki Sağlık çalışanlarının faydalanmaması kabul edilecek bir durum değildir.

Bu konuda sağlık sistemini bitirecek, çalışma barışını yok edecek her türlü kararın karşısında olduğumuzu, sistemin bütün emekçilerinin mutlu olmasını sağlayacak şekilde çalışanlarımızın yanlarında olacağımızın bilinmesini isteriz."

[old_news_related_template title="Sağlıkçılardan bakan Koca'ya tepki: İş bırakıyorlar" desc="Eskişehir'de hükümet yanlısı olarak bilinen Sağlık-Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ayrı ayrı Yunusemre Devlet Hastanesi'nde yaptıkları eylemle, sağlıkçılar arasındaki ekonomik ayrımcılığa tepki gösterdi. Sağlık Sen üyeleri Türkiye genelinde 7 ve 9 Aralık tarihleri arasında iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/02/iecrop/94b98361-4fcf-4ceb-baca-298a374a119e_16_9_1638450277.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/saglikcilardan-bakan-kocaya-tepki-is-birakiyorlar-6803838/"]