İngiltere'nin önde gelen profesörlerinden Dam Sarah Gilbert, dünya çapında 4.7 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgını ile ilgili açıklama yaptı.

Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği corona virüsü aşısının arkasında olan Gilbert, corona virüsünün geleceği ve insanlar üzerinde yaratacağı etki ile ilgili konuştu.

Gilbert, "Covid-19'un çok daha ölümcül bir varyanta dönüşeceğini tahmin etmiyorum. Corona virüsünün yayılması artarken virüsün etkisi azalacak" dedi. Ünlü profesör, "Covid-19'a sebep olan virüs daha çok insanlara yayılacak ve bir grip gibi etki yaratacak. Önemli olan bu virüsün ne zaman grip halini alacağı" dedi.

[old_news_related_template title="DSÖ'den sevindiren corona virüsü raporu" desc="Dünya Sağlık Örgütü, Delta başta olmak üzere ortaya çıkan ve bulaşıcılığı daha yüksek olan varyantlara rağmen, corona virüsü vakalarında ve ölüm oranlarında düşüş kaydedildiğini açıkladı. DSÖ tarafından yayımlanan raporda, Türkiye, en çok vaka görülen ülkeler arasında dördüncü sırada yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/22/iecrop/indir-45_16_9_1632322657.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/dsoden-sevindiren-corona-virusu-raporu-6664178/"]