ABD'de silahlı saldırıların ardı arkası kesilmiyor.

Bu kez Wisconsin eyaletine bağlı Racine kentindeki Graceland Mezarlığı, silahlı saldırıya sahne oldu. 20 Mayıs'ta polis tarafından vurularak öldürülen 37 yaşındaki Da'Shontay King'in cenaze töreninde bir kişi tarafından silahla ateş açıldı. Korkunç anlar törendeki bir kişinin cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Saldırıyla birlikte büyük korku yaşandığı, çevredekilerin panikle kaçıştığı görüldü. King'in kardeşi Natasha Mullen, "Onu defnetmek için mezarlıktaydık ve bir anda her yerde mermiler uçmaya başladı" dedi. Cenaze törenine doğru çok sayıda el ateş edildiğini açıklayan Racine polisi, 2 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Görgü tanıkları ise 20 ila 30 el silah sesi duyduklarını söyledi. Saldırganın akıbetine yönelik bir açıklama yapılmadı.

ÇOCUKLAR İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Racine Belediye Başkanı Cory Mason yaptığı açıklamada, "Bir aile, sevdiği birinin kaybının yasını tutarken mezarlıkta gerçekleştirilen korkunç saldırı, toplumumuzdaki bu şiddet failleri için yeni bir dip nokta. Şiddet sona ermeli" ifadelerini kullandı. Mason, çocuklara yönelik hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, 18 yaşın altındaki herkesin yerel saatle 23.00'te evde olması gerektiğini bildirdi.

İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

Silahlı saldırı gerçekleştirilen diğer bir eyalet ise Iowa oldu. Story County Şerif Ofisinden yapılan açıklamaya göre bir saldırgan, Cornerstone Kilisesi'nin otoparkında 2 kadını silahla hedef alarak öldürdü, ardından kendi yaşamına son verdi.

[old_news_related_template title="Biden’dan Kongre’ye silah yasası çağrısı: Daha ne kadar katliamı kabul edeceğiz?" desc="ABD Başkanı Joe Biden, artan silahlı şiddetin önlenmesi için Kongre'ye çağrıda bulunarak, 'Daha ne kadar katliamı kabul edeceğiz? Saldırı silahlarını yasaklamamız gerekiyor. Eğer saldırı silahlarını yasaklayamazsak o zaman bunları satın alma yaşını 18'den 21'e çıkarmalıyız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/03/iecrop/biden2-reuters_16_9_1654242827.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bidendan-kongreye-silah-yasasi-cagrisi-daha-ne-kadar-katliami-kabul-edecegiz-7172259/"]

[old_news_related_template title="ABD'de silahlı saldırı terörü sürüyor... Son hedef hastane oldu" desc="Teksas'ta geçen hafta bir ilkokulda 21 kişinin hayatını kaybettiği saldırının şokunu atlatmaya çalışan ABD'de silahlı saldırılar can almaya devam ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/tulsa-reuters_16_9_1654153709.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdde-silahli-saldiri-teroru-suruyor-son-hedef-hastane-oldu-7170072/"]