Yunanistan'ın İgumenitsa Limanı'ndan hareket ederek İtalya'nın Brindisi kentine giderken Korfu Adası açıklarında iki gün önce sabaha karşı garaj bölümünden yanmaya başlayan Grimaldi Grubu'na ait İtalyan bayraklı  Euroferry Olympia yolcu gemisinde 278 kişi kurtarılmıştı.



MUCİZE YAŞANDI

Kayıp olan  ve aralarında bir Türk TIR şoförünün de bulunduğu 12 şoför için arama kurtarma çalışmaları devam ederken 48 saattir devam eden yangında söndürme ve soğutma çalışmaları sırasında bu sabaha karşı bir mucize yaşandı. Soğutma yapılan geminin kıç tarafından saklandığı yerden çıkan 21 yaşındaki Litvanyalı TIR şoförünün Kirly Kirlyenka’nın yürüyerek çıkması görenleri şok etti.

BANA YAŞADIĞIMI SÖYLEYİN İNANAMIYORUM

Haberi Denizcilik Bakanlığı Giannis Plakiotakis verdi. Kirlyenka’nın kurtarma ekiplerine söylediği ilk sözleri ise “Bana yaşadığımı söyleyin hala inanamıyorum” oldu.

Genç Litvanyalı şoför gemiden sarkıtan ip merdiven ile kurtarma botuna bindi. Litvanyalı genç şoförün sağ salim bulunması diğer kayıp 11 şoföründe sağ salim bulunması konusunda umutları arttırdığı belirtildi. Litvanyalı şoför kurtulduğu yerin altından sesler duyduğunu söyledi. Gemide bir yandan soğutma çalışmaları devam ederken geminin römorkorlar aracılığı ile Korfu Adası’na çekilmeye başlandığı belirtildi.

Geminin kaptanı ve iki mühendisi dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

[old_news_related_template title="Yunanistan’daki feribot yangınından kurtulan Türk: Her şeyimiz yandı" desc="Yunanistan’ın Igoumenitsa Limanı'ndan İtalya'nın Brindisi Limanı'na seferini gerçekleştiren feribotta çıkan yangından kurtulan Türk Fahri Özgen, “Her şeyimiz gemide yandı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/18/iecrop/iha-yunan_16_9_1645217176.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistandaki-feribot-yanginindan-kurtulan-turk-her-seyimiz-yandi-6961506/"]