Armenpress'in haberine göre, Paşinyan; Aliyev, Macron ve Michel ile dörtlü görüşme yapacak.

Paşinyan, "Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine katılmak için Prag'a gidiyorum. Orada ben, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Fransa Cumhurbaşkanı ve AB Konseyi Başkanı arasında dörtlü bir görüşme planlanıyor. Hiçbir şey değişmezse bunlar esasen barış gündeminin genel tartışmasına uyan ana toplantılar olacak." ifadelerini kullandı.

Paşinyan, daha sonra Bağımsız Devletler Topluluğunun (BDT) gayriresmi zirvesine katılmak için Rusya'nın St. Petersburg kentine hareket edeceğini aktardı.

TOPLANTI YARIN YAPILACAK

Çekya'nın başkenti Prag'da 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin yanı sıra 17 AB üyesi olmayan Avrupa ülkesinin davet edildiği toplantı 6 Ekim'de düzenlenecek.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

İlk toplantının sonunda resmi bir bildiri yayımlanması veya resmi kararlar alınması beklenmiyor. (AA)

[old_news_related_template title="Bakan Akar'dan Ermenistan açıklaması: Barış elinin tutulmasını, gerekli cevabın verilmesini bekliyoruz" desc="Bakü'de açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, 'Son yapılan harekat sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Cenap Prezident Aliyev'in görüşmelerinin ardından Ermenistan'a uzatılan bir barış eli var. Bu barış elinin tutulmasını, gerekli cevabın verilmesini bekliyoruz. Bu bütün Kafkasya'da barışın, huzurun buna bağlı olarak da refahın hâkim olması için önemli bir konu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/04/iecrop/1-akar_16_9_1664901913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bakan-akardan-ermenistan-aciklamasi-baris-elinin-tutulmasini-gerekli-cevabin-verilmesini-bekliyoruz-7399712/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı'na yanıt: Gereği neyse her zaman yapacağız" desc="Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamalarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yunanistan Başbakanı, ABD'den yardım istiyor. Neye karşı? Türkiye'ye karşı. Ne yaparsan yap, biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız, yapmaya hazırız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/04/iecrop/erdogan-2_16_9_1664906113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogandan-yunanistan-basbakanina-yanit-geregi-neyse-her-zaman-yapacagiz-7399845/"]