Kurum açıklamasında, Rusya-Ukrayna çatışmasından dolayı uluslararası şirketlerin Rusya'dan çekildiğine dikkat çekerek bu kuruluşların kalifiye Rus çalışanlarına Almanya'da çalışma kolaylığı tanınacağı belirtildi.

Açıklamada, "Rusya'da çalışan uzmanlarınıza Rusya'dan veya başka ülkelerden Almanya'ya giriş imkanı verilmelidir" denildi.

30 Eylül'e kadar devam edecek uygulama kapsamında Rusya'da faaliyetini durduran şirketlerin yılda en az 44 bin Euro kazanan kalifiye Rus çalışanları, Almanya'da çalışabilecek.

Federal İstihdam Kurumu tarafından başvuracak kişilerin kalifiye işçiler veya bilgi ve iletişim teknolojisi konusunda kapsamlı profesyonel bilgiye veya şirkete ait özel bilgiye sahip çalışanlar olması gerektiği belirtildi.
[old_news_related_template title="Almanya'da hortum hayatı felç ederken İspanya aşırı sıcaklarla kavruluyor" desc="Avrupa'nın iki ayrı ülkesinde aşırı hava olayları hayatı olumsuz etkiliyor. Almanya’yı vuran hortum en az bir kişinin ölümüne yol açarken İspanya son yılların en yüksek sıcaklıklarıyla kavruluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/21/iecrop/almanya-reuters2_16_9_1653108371.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanyada-hortum-can-aldi-7147738/"]