Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ve iki milletvekili, İranlı kadınlarla dayanışma mesajı vermek için federal parlamentoda saçlarını kesti.

Federal parlamento oturumunda İran doğumlu milletvekili Darya Safai, yerel kıyafetiyle kürsüye çıktı. İran'da Mahsa Amini'nin öldürülmesi üzerine başlayan protestolara destek içerikli kısa bir konuşma yapan Safai, ardından saçlarını kesti.

Daha sonra Dışişleri Bakanı Lahbib de eline makası alarak saçının bir tutamını kesip Safai'ye karşılık verdi.

Goedele Liekens isimli vekil de onlara katılırken, eylem parlamentoda uzun süre alkışlandı.

Cezayir asıllı Dışişleri Bakanı Lahbib ayrıca bu ay Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısında İran'a yaptırım çağrısı yapacağını kaydetti. (AA)

[old_news_related_template title="Fransa'da ünlü kadınlar, İran'a destek için saçlarını kesti" desc="Fransa’da 50’den fazla ünlü kadın, bir video kampanyası kapsamında, Mahsa Amini için sokağa çıkan İranlı kadınlara destek amacıyla saçlarını kesti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/05/iecrop/binoche_16_9_1664970236.png" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/fransada-unlu-kadinlardan-irandaki-protestolara-destek/"]

[old_news_related_template title="Altın Portakal sahnesinde saçlarını kesti" desc="Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yönetmen Jale İncekol'un, 20 kadının yolculuğunu anlattığı belgeseli 'Narperi'nin Bileziği' izleyiciyle buluştu. Film ekibi ve oyuncular, gösterim sonunda, İran'da saçı gözüktüğü gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini'yi anmak için saçlarını kesti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/06/iecrop/resim1_21331778_16_9_1665044967.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/altin-portakal-sahnesinde-saclarini-kesti/"]