Biden, 8 Kasım'daki ara seçimler öncesi batı eyaletlerine yaptığı ziyaretlerin California durağında altyapı paketi konusunda açıklamalarda bulundu.

Los Angeles'ta metro hattına yapılan yeni eklemeleri inceleyen ve burada açıklamalarda bulunan Biden, bu hattın toplu taşımayı geliştireceğini ve hava kirliliğinin azaltılmasına yardımcı olacağını dile getirdi.

YENİ DUYURULARIM OLACAK"

Biden, kongreden geçirdikleri altyapı paketi sayesinde ülke ekonomisinde düzelme yönünde ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Gelecek hafta benzin fiyatlarının düşürülmesine yönelik yeni duyurularım olacak. Benzin fiyatları çok yüksek, çalışmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Biden, bu hafta Colorado, California ve Oregon eyaletlerini ziyaret ederek, burada çeşitli konuşmalar yapıyor.

Söz konusu programlar doğrudan bir "seçim kampanyası" olarak açıklanmasa da Biden gittiği yerlerde Demokrat adaylara destek çağrıları yapıyor ve bağış etkinliklerine katılıyor. (AA)

[old_news_related_template title="Petrol krizi derinleşiyor! Biden'dan Suudilere Rusya resti" desc="ABD ile Suudiler arasında petrol krizi derinleşiyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini azaltma kararının diğer OPEC üyesi ülkeler tarafından desteklenmediğini ancak bu ülkelerin kendilerini Suudi Arabistan'ı desteklemek zorunda hissettiklerini belirtti. Öte yandan Kirby, Suudi Arabistan'ın Rusya savaşında nerede durduğunu izlemeyi sürdüreceklerini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/13/iecrop/pertol_16_9_1665676523.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/petrol-krizi-derinlesiyor-bidendan-suudilere-rusya-resti-7417403/"]

[old_news_related_template title="Biden: Amerikan halkı zor durumda" desc="ABD Başkanı Biden, enflasyonun eylülde beklentileri aşmasını değerlendirdi: 'Amerikan halkı, hayat maliyeti nedeniyle zor durumda, bu yıllardır var olan bir gerçek ve bugünkü enflasyon verilerinin bunu söylemesine gerek yok'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/13/iecrop/resimid_213531151_21353115_16_9_1665672708.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/biden-amerikan-halki-zor-durumda-7417314/"]