Güney Kore ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden’a eşlik etmesi planlanan iki Gizli Servis yetkilisi, ülkede kavgaya karıştıktan sonra ABD’ye geri gönderildi.

Biden’ın ziyareti öncesinde Güney Kore’ye giden Gizli Servis üyeleri, önceki gece başkent Seul’de barları dolaşarak eğlenmek istedi. Korumalardan ikisinin bir taksi şoförüyle kavga ettiği bildirildi.

Olayda gözaltına alınan olmazken Seul polisi soruşturma başlattı.

Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi, görev dışında yaşanan olayın kurallara aykırı olabileceğini ve durumun araştırıldığını bildirdi. İki görevlinin araştırma süresince izne gönderildiği açıklandı.

Biden’ın dün başlayan Güney Kore gezisi, Kuzey Kore’nin füze denemeleri nedeniyle bölgede tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşiyor.

[old_news_related_template title="Türkiye 'veto' edeceğini açıklamıştı! Biden, İsveç ve Finlandiya'dan NATO açıklaması" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği için Kongre’ye talimat verdiğini ifade ederek, “Kongre’de her iki ülkenin de NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum” dedi. Finlandiya Cumhurbaşkanı ise, 'Türkiye'nin güvenliğine bağlı olacağız. Türkiye ile görüşmeye açığız' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/19/iecrop/biden-gorusme1_20502761_16_9_1652977550.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/turkiye-veto-edecegini-aciklamisti-biden-onay-surecini-baslatiyorum-7145085/"]