ABD'li yetkililerden Ukraynaya destek sürüyor. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştüğünü ifade ederek, Kiev'deki görüşmelerimizi takiben Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştüm. Kremlin'in acımasız savaşı karşısında Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemek için ABD'nin son adımlarını belirttim dedi.

ŞU ANA KADAR YAPILAN YARDIM 4,3 MİLYAR DOLAR

Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, geçen hafta Kievde Kuleba ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelmişti. Bu toplantıda, ABD'nin Ukrayna, Orta ve Doğu Avrupa ile Balkan bölgesindeki diğer 15 müttefik ve ortak ülke için 713 milyon dolardan fazla Dış Askeri Finansman (FMF) sağlamayı planladığı belirtilmişti.

Bu finansmanın 322 milyon dolarının direkt olarak Ukrayna'ya verileceği ifade edildi. Öte yandan ABD'de Joe Bidennın yönetime başlamasından bu yana Ukrayna'ya 4,3 milyar dolarlık finansman sağlandığı aktarıldı.

[old_news_related_template title="Rus yetkili: ABD ile stratejik istikrar konusundaki diyalog durdu" desc="Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrol Dairesi Başkanı Vladimir Yermakov, ABD ile stratejik istikrar konusundaki diyalogun dondurulduğunu ancak Rusya’nın Ukrayna’daki operasyonlarının tamamlanmasının ardından yeniden normale dönülebileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/30/iecrop/bayrakkk-reuters_16_9_1651324602.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-yetkili-abd-ile-stratejik-istikrar-konusundaki-diyalog-durdu-7108339/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Çarpıcı iddia: Putin kanser ameliyatı olacak" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili şaşırtıcı bir iddia ortaya atıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/01/iecrop/putin-reuters_16_9_1651391231.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-carpici-iddia-putin-kanser-ameliyati-olacak-7109260/"]