Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine haftalardır sürdürdüğü itirazlarından vazgeçmesi dünyada büyük ses getirirken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson haberi Twitter’da yorumladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le görüşmesi sonrasında ‘memorandum’ imzalanmıştı.

Boris Johnson, Madrid’de düzenlenen NATO zirvesi kapsamında yapılan anlaşmadan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. İngiltere Başbakanı Twitter mesajında “NATO Zirvesi’ne başlarken harika bir haber. İsveç ve NATO’nun üyeliği parlak ittifakımızı daha güçlü ve güvenli hale getirecek” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Ülkesinde zor günler geçiren Boris Johnson'dan Türkiye açıklaması" desc="Son haftalarda ülkesinde koltuğu sallantıda olan ve gündemden düşmeyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya ile Ukrayna savaşının tetiklediği tahıl krizi ile ilgili açıklama yaparak Türkiye'den bahsetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/24/iecrop/boris-reuters_16_9_1656047986.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ulkesinde-zor-gunler-geciren-boris-johnsondan-turkiye-aciklamasi-7211589/"]

[old_news_related_template title="Dün Boris Johnson, Erdoğan'a NATO 'hatırlatması' yapmış" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya yakınlaşmasını veto eden Türkiye'nin bu pozisyonu dün İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde de gündeme gelmiş. Cumhurbaşkanlığı İletişim Danışmanlığı bu konuda bilgi vermezken, bu bilgi İngiliz hükümetinin resmi açıklamasından geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/22/iecrop/erdogan-depo1_16_9_1655878620.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dun-boris-johnson-erdogana-nato-hatirlatmasi-yapmis-7207574/"]