İngiltere'deki Lancashire Polis Teşkilatı'nda stajyer polis olan Ahmed Anwari, yanal akış testi yaptıktan sonra evde kendini tecrit etmesi gerektiğini söyledi.

Ardından Microsoft Teams sanal toplantısında başka bir teste davet edildi ve yine yanlış bir şekilde sonucun pozitif olduğunu iddia etti.

Ancak kanıt olarak sonucun bir fotoğrafını göndermesi istendiğinde, aldatmacası ortaya çıktı ve "testin çizilmiş kırmızı çizgilerle elle değiştirildiği açıkça ortaya çıktı".

Daily Mail'in haberine göre, Anwari, hükümetin "kendi kendini tecrit" kuralları uyarınca evde kalmak için testleri taklit ettiğini ve sonuçları hakkında yalan söylediğini itiraf etti.

Ertesi gün Lancashire Constabulary'den istifa etti.


İHLAL SÖZ KONUSU


Pazartesi günü gerçekleşen suistimal duruşmasına başkanlık eden Emniyet Müdürü Chris Rowley, eski memur Anwari'nin "mesleki davranış standartlarını ihlal ettiğini ve bunu yaparak ağır suistimal ettiğini" tespit etti.

Konuyla ilgili olarak Rowley, "Bay Anwari hâlâ Lancashire Polis Teşkilatı üyesi olsaydı görevden alınırdı. Polis memurları, halkın kendilerinden yüksek profesyonel davranış standartlarını korumalarını beklediğini her zaman aklında tutmalıdır" dedi.


Covid-19'u tespit için yapılan yanal akış testi (lateral flow test) 20 ile 40 dakika içinde sonuç veren, yine boğaz ve burundan alınan sürüntü ile yapılan bir testtir. Bu testi İngiltere'de NHS (National Health Service - Ulusal Sağlık Hizmetleri) kabul etti.

 

[old_news_related_template title="TTB’nin önerisi gerçekleşti; Covid-19 aşı patenti kaldırıldı" desc="Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) Covid-19 aşısının bulunmasından sonra Dünya Tabipler Birliği’ne ve tüm ülkelerin tabip örgütlerine yaptığı “Covid-19 aşılarında patent hakkı kaldırılmalı” çağrısı geç olsa da yanıt buldu. Dünya Ticaret Örgütü Covid-19 aşısının patentini geçici süreliğine kaldırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/20/iecrop/corona_16_9_1655725552.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/ttbnin-onerisi-gerceklesti-covid-19-asi-patenti-kaldirildi-7204480/"]

[old_news_related_template title="BioNTech'in kurucuları Türeci ve Şahin, Covid-19'dan kazandıklarını nereye harcadıklarını açıkladı" desc="Corona virüsü salgınına karşı Comirnaty isimli aşıyı geliştiren BioNTech'in Türk kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, İngiliz medyasına konuştu. Financial Times'a açıklama yapan Türeci ve Şahin, Türkiye'de de kullanılan corona virüsü aşısından elde ettikleri milyarlarca doları nasıl harcadıklarını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/14/iecrop/ugursahin-depo_16_9_1655185468.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/biontechin-kuruculari-tureci-ve-sahin-covid-19dan-kazandiklarini-nereye-harcadiklarini-acikladi-7192196/"]

[old_news_related_template title="Uzmanlar açıkladı: Uzun Covid-19 geçirenler bu testi yapsın" desc="Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan ve 532 milyondan fazla insana bulaşan corona virüsü salgınının yarattığı 'Uzun Covid-19' sendromu çok sayıda insanın yaşam kalitesini etkiliyor. Bilim insanları, bireylerin uzun Covid-19 geçirip geçirmediğini anlamak için bir test önerisinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/31/iecrop/covid-shutterstock_16_9_1653987645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/uzmanlar-acikladi-uzun-covid-19-gecirenler-bu-testi-yapsin-7166198/"]