Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yakın ilişkileri nedeniyle ülkesinde sert eleştirilere hedef olan eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, başbakanlıktan kalan imtiyazlarını geri alabilmek için parlamentoya dava açtı.

Alman haber ajansı DPA’ya göre 78 yaşındaki Schröder, Bundestag’ın alt kanadına açtığı davada, Rusya’ya verdiği destek nedeniyle elinden alınan imtiyazların iadesini istedi. 1998-2005 yıllarında iki dönem başbakanlık yapan Sosyal Demokrat Partili Schröder’in sahip olduğu imtiyazlar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Putin ile yakın dostluğu ve Rus şirketlerindeki yöneticilik görevleri nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Bunun ardından Schröder’in, başbakanlık ve vekillikten doğan emeklilik maaşı ve koruma polisi hakkı hariç bütün imtiyazları mayısta kaldırılmıştı.

Ukrayna işgaline rağmen Rus şirketlerindeki görevlerinden ayrılmadığı için eleştirilerin hedefi olan eski Almanya Başbakanı, tepkilerin büyümesiyle Rus enerji devi Rosneft’ten istifasını açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Eski Almanya Başbakanı: Tahıl anlaşması Ukrayna'da ateşkesin önünü açabilir" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'in arkadaşı olan eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder,'Kremlin müzakere edilmiş bir çözüm istiyor. Tahıl anlaşması bu bağlamda bir ilk başarı oldu, belki yavaşça ateşkese doğru genişletilebilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/03/iecrop/sroder-reuters_16_9_1659511276.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/eski-almanya-basbakani-tahil-anlasmasi-ukraynada-ateskesin-onunu-acabilir-7285469/"]

[old_news_related_template title="Alman Sosyal Demokratlar'dan Putin'e yakın eski başbakana 'Partiden ayrıl' çağrısı" desc="Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rus devlet şirketlerindeki yüksek maaşlı görevlerinden ayrılmayı reddeden eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’e yönelik tepki büyüyor. İktidardaki Sosyal Demokrat Parti, Schröder’e partiden ayrılma çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/almanya-reuters_16_9_1650881111.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/alman-sosyal-demokratlardan-putine-yakin-eski-basbakana-partiden-ayril-cagrisi-7096278/"]