Xinhua'nın haberine göre, vasiyeti ve ailesinin isteğiyle eski liderin külleri, Şanghay şehrinde nehrin denizle birleştiği bölgede denize serpildi.

Ciang, 30 Kasım'da Şanghay'da lösemi ve çoklu organ yetmezliğinden 96 yaşında yaşamını yitirmişti. Ciang'ın naaşı 5 Kasım'da Pekin'de Babaoşan Devrim Mezarlığı'nın krematoryumunda yakılmıştı.

Eski Çin lideri için 6 Kasım'da başkentteki Büyük Halk Salonu'nda anma töreni yapılmıştı.

Çin'in Soğuk Savaş'ın bitişinin ardından dünya ekonomisiyle bütünleşme yoluna girdiği dönemin lideri olarak hatırlanan Ciang, 1980'lerin sonundan 2000'lerin başına kadar Komünist Parti Genel Sekreteri ve Devlet Başkanı olarak ülkeyi yönetmişti.

Ciang, kendisinden önceki Çin lideri Dıng Şiaoping'in başlattığı reform ve dışa açılma politikalarını devam ettirmiş, "sosyalist piyasa ekonomisi" kavramıyla tamamıyla devlet kontrolündeki merkezi planlı ekonomi içinde serbest piyasaya alan açan politikaların mimarı olmuştu. (AA)

[old_news_related_template title="Çin Devlet Başkanı Şi kameralar önünde Trudeau'yu azarladı" desc="Endonezya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’ne Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau arasında çekilen bu görüntüler damga vurdu. Cinping'in Kanadalı mevkidaşını kameralar önünde azarladığı anlar yayınlanınca Çin'den resmi açıklama geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/17/iecrop/si_16_9_1668678914-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cin-devlet-baskani-si-kameralar-onunde-trudeauyu-azarladi-7484809/"]