Filistinli siyasi gruplar, İsrail güçlerinin Nablus'ta 6 Filistinliyi öldürmesi ve 33 Filistinliyi yaralamasının ardından yazılı açıklamalar yaptı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, yazılı açıklamasında, "kayıpların sadece Batı Şeria'daki halk ayaklanmasını körükleyeceğini; işgal güçlerinin işlediği bu suçlardan pişmanlık duyacağını" ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarık es-Silmi ise "İsrail'in Nablus'ta işlediği suçun, saldırılarla mücadele etmek ve yanıt vermek için birlik içinde ulusal bir tutum gerektirdiğini" kaydetti.
Hayatını kaybedenlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini aktaran Silmi, "terör ve saldırıların, Filistin halkının topraklarını ve kutsal değerlerini korumak için gerçekleştirdiği direnişi durduramayacağını" ifade etti.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), "Filistin halkının kanının İsrail'in seçim sandıklarında bir kart olmayacağını" vurguladı. FDHKC, açıklamasında, "işgal güçleri ile Yahudi yerleşimciler karşısındaki direnişin artırılması" çağrısında bulundu.

Filistin Direniş Komiteleri de yaptığı açıklamada, direnişin güçlenerek devam edeceğini belirtti. Açıklamada, direniş güçlerinden, İsrail'in suçlarına ivedilikle yanıt verilmesi, Nablus'taki suikasta karşılık olarak nitelikli operasyonlar ve grevler düzenlenmesi istendi.
Filistin El-Ahrar Hareketi de benzer şekilde, "işgal güçlerinin suçlarının halkın mücadelesini ve direnişini durduramayacağını" bildirdi.

Hareket ayrıca Filistin'de kendilerini "Aslanların İni" diye adlandıran grubun İsrail'in askeri ve güvenlik sistemini endişeye düşürdüğünü belirtti.

FİLİSTİNLİLERDEN GREV AÇIKLAMASI

İsrail ordusunun Batı Şeria'da düzenlediği askeri operasyonda 6 Filistinlinin öldürülmesinin ardından Batı Şeria ve Gazze'de öfke hakim oldu. Birçok grup ve öğrenci çevreleri, grev duyurularında bulundu.

Batı Şeria kentlerindeki "Ulusal ve İslami Güçler" tarafından yapılan yazılı açıklamada, "kapsamlı grev gerçekleştirileceği”, “işgal ordusu ve Yahudi yerleşim birimleriyle temas noktalarında gerginliğin tırmandırılacağı" belirtildi.

Filistin Öğretmenler Birliği, Eğitim Bakanlığı, okullar ve müdürlüklerde greve gidildiğini açıkladı. Batı Şeria'daki üniversite çevreleri de İsrail güçleriyle temas noktalarına akın için seferberlik çağrısı yaptı.

Filistin Avukatlar Sendikası, hayatını kaybedenler için yas nedeniyle tüm mahkemelerdeki çalışmaların askıya alındığını duyurdu. Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar da Nablus'taki olayları protesto etmek için kapsamlı grev ilan etti. (AA)

[old_news_related_template title="İsrail askerleri Batı Şeria'da 5 Filistinliyi öldürdü" desc="Filistin'in Batı Şeria'ya bağlı Nablus kenti ve Nebi Salih beldesinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 5 Filistinli hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/25/iecrop/depophotos_17549513-bati-seria_16_9_1666669302.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/israil-askerleri-bati-seriada-5-filistinliyi-oldurdu-7439244/"]