Hırvatistan hükümeti, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vuviç'in ülkeye girişine izin vermedi. İkinci Dünya Savaşı sırasında binlerce Sırp'ın öldürüldüğü Jasenovac toplama kampını ziyaret etmek isteyen Vuviç'in bu ziyareti Hırvat yetkililer tarafından resmi olmayan kaynaklardan öğrenildi.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman, Sırbistan hükümetinin ziyaretin kabul edilemeyeceğine dair resmi olarak bilgilendirildiğini belirtti. Radman ayrıca, “Dışişleri Bakanlığı, yabancı yetkililerin yapacağı ziyaretlerin plana, zamana, niteliğe ve programının her iki taraf için de resmi iletişim ve mutabakata tabi olması gerektiğini vurgulamak ister” ifadelerini kullandı.

HIRVATİSTAN'IN KARARINA TEPKİ

Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, Vuviç'in ülkeye kabul edilmemesi üzerine Hırvatistan'a sert tepki gösterdi. Vulin, bundan sonra Hırvatistanlı tüm yetkililerin Sırbistan ziyaretlerinin özel bir kontrole tabi tutulacağını söyledi.

Sırbistan Başbakanı Ana Branabic ise, “Bu, Avrupa ve medeniyet karşıtı bir karardır. Hareket özgürlüğünün acımasız bir ihlalidir. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelecekte nasıl ilerleyeceğini bilmiyorum” dedi.

[old_news_related_template title="Sırbistan para basıyor: Türklerin milyonlarca Eurosuna el konuldu" desc="Almanya’dan Türkiye’ye giden gurbetçinin arabasında 600 bin Euro, 125 bin dolar ve mücevherler bulan Sırbistan polisi; hem paraya hem de yeni model X6’ya el koydu. Her gün binlerce Euro yakalayan Sırplar, son olarak Hollanda’dan Türkiye’ye giden Türk TIR’ında 250 bin Euro ele geçirdi. Tüm paralar Sırbistan’ın oldu çünkü, 10 bin Euro’dan fazla taşıyanlar, bunları ülkeye girmeden önce beyan etmek zorunda." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/28/iecrop/sirbistan-aligulen_16_9_1656409328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/sirbistan-para-basiyor-turklerin-milyonlarca-eurosuna-el-konuldu-7218944/"]

[old_news_related_template title="Sırbistan'da Vuçiç yeni görev dönemine başladı" desc="Yapılan seçimler sonucunda zafer elde eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, ikinci dönemine resmen başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/01/iecrop/sirbistan-depo_16_9_1654062437.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/sirbistanda-vucic-yeni-gorev-donemine-basladi-7167771/"]