İran, İsrail’i hedef alacak yeni bir insansız hava aracı geliştirdiğini açıkladı.

İran’ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyomers Haydari'nin İsrail’in Tel Aviv ve Hayfa kentlerini vurmak üzere özel olarak tasarlanmış gelişmiş İHA’ların hazır olduğunu açıkladığını aktardı. Haydari, intihar İHA’larına Araş-2 adı verildiğini bildirdi.

ABD, geçen hafta İran’ı Rusya’ya Ukrayna savaşında kullanılacak İHA satmakla suçlayarak dört İran şirketini yaptırım listesine almıştı.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçen ay sonunda düzenlediği basın toplantısında, Tahran'ın nükleer programına askeri saldırılar düzenlemesi halinde İsrail'i yok edeceklerini söylemişti. Reisi, “İsrail, İran’ın nükleer programını yok etme tehditlerini yerine getirmeye karar verirse, Siyonist rejimden bir şey kalıp kalmayacağını görecekler” demişti.

[old_news_related_template title="İsrail: Mossad Başkanı, ABD yetkililere İran hakkında 'hassas istihbarat materyalleri' sundu" desc="İsrail, ABD’yi ziyaret eden dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea’nın, Amerikalı yetkililere İran’ın nükleer faaliyetleri hakkında “hassas istihbarat materyalleri sunduğunu” bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/08/iecrop/iraan-reuters_16_9_1662664956.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/israil-mossad-baskani-abd-yetkililere-iran-hakkinda-hassas-istihbarat-materyalleri-sundu-7354059/"]

[old_news_related_template title="İsrail Başbakanı: İsrail nükleer anlaşmayı durdurmak için başarılı bir kampanya yürütüyor" desc="İsrail Başbakanı Yair Lapid, ülkesinin nükleer anlaşmayı durdurmak ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını önlemek için başarılı bir kampanya yürüttüğünü belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/11/iecrop/yair-lapid-reuters_16_9_1662914161.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/israil-basbakani-israil-nukleer-anlasmayi-durdurmak-icin-basarili-bir-kampanya-yurutuyor-7358559/"]