İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, konuyla ilgili açıklama yapan Elburz Eyaleti Başsavcısı Hüseyin Fazli Herikendi, Kerec Merkez Cezaevi'nde uyuşturucu suçlularının tutulduğu bir koğuşta tutuklular arasında çatışma çıktığını söyledi.

2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Herikendi, çatışma sırasında bir tutuklunun diğer tutuklular tarafından taş atılması sonucu hayatını kaybettiğini, çok sayıda tutuklunun da yaralandığını aktardı. Çatışmaların güvenlik güçlerinin müdahalesiyle son bulduğunu belirten İranlı Başsavcı, bazı yaralıların cezaevinde tedavi edildiğini, durumu ağır olan 2 tutuklunun ise hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

İDAMA TEPKİ İÇİN ÇIKTI İDDİADI

Öte yandan Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise Kerec Merkez Cezaevi'nin 4'üncü koğuşundaki tutukluların isyan çıkardığını açıkladı.

Örgüte göre, idam cezasına çarptırılan mahkumlardan birinin cezasının infazı için koğuşundan başka bir bölüme nakledilmesi üzerine tutuklu ve hükümlüler isyan çıkardı. (AA)

[old_news_related_template title="Protesto için başını açmıştı! İranlı aktris Terane Alidusti gözaltına alındı" desc="İranlı aktris Terane Alidusti'nin Mahsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan 'protestoları kışkırtmak' suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/17/iranli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/iranli-unlu-aktris-protestolari-kiskirtmak-suclamasiyla-gozaltina-alindi-7529176/"]

[old_news_related_template title="AB, İran'ı kınadı ve çağrıda bulundu" desc="Avrupa Birliği (AB), İran'ı Mahsa Emini'nin ölümünün ardından ülke çapına yayılan protestolara yapılan müdahale, infaz edilen idam cezaları, cinsiyete dayalı şiddet, yabancı vatandaşlara keyfi gözaltı, Rusya'ya askeri yardımlar, Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırmak, nükleer anlaşmaya varılmasını zorlaştırmak ve Körfez'deki seyrüsefer özgürlüğüne tehdit gibi birçok konuda kınadı ve uluslararası yükümlülüklerine uyma çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/12/ab-aa.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ab-irani-kinadi-ve-cagrida-bulundu-7524689/"]