Parlamentonun resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre, Anayasa Komisyonu, teröre yakın grupların örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayan yasa tasarısı teklif etti.

Yeni tasarıyla, İsveç'te yasal otoritelere terörle mücadelede daha etkin olma imkanı sağlanırken, güvenlik güçleri ve adli makamların, terörle irtibatı olan ve terörü destekleyen oluşumların örgütlenme özgürlüğünün önüne geçmesi sağlanacak.

16 Kasım'da oylanacak düzenlemenin, parlamentodan geçtiği takdirde 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

"TERÖR FAALİYETLERİNE KARŞI MÜCADELE VERİYOR OLACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İsveç Başbakanı Kristersson, NATO iş birliğinin önemine dikkati çekerek, İsveç hukuku ve uluslararası sözleşmeler göz önünde bulundurularak kararlar alınacağını belirtmişti. Kristersson şu ifadeleri kullanmıştı:

* Muhtıranın önemli bir kısmını tamamladık diye düşünüyorum. Bazılarını halen yapma aşamasındayız. Özellikle terörle mücadele mevzuatı konusunda bu senenin sonunda ve gelecek senenin başında çok büyük adımlar atacağız.

* Bu da aslına bakarsanız, İsveç'te yasal otoritelere terörle mücadelede kas gücü sağlamış olacak. Bu da şu anlama geliyor: Terör faaliyetleri ister İsveç'i ister Türkiye'yi hedefliyor olsun, bunları eşit derecede ciddiye alarak bunlara karşı mücadele veriyor olacağız. (AA)

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan İsveç Başbakanı'na: FETÖ’cü Bülent Keneş’in ülkemize deport edilmesi çok önemli" desc="Beştepe'de İsveç Başbakanı Ulf Kristersson görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 'FETÖ terör örgütünden İsveç'te olan bir tanesi var ki ismini de vereceğim Bülent Keneş. Mesela bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor ve bununla alakalı olarak da biz tabii İsveç'in daha hassas davranmasını istiyoruz' ifadesini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/08/iecrop/erdgan-aa1_16_9_1667927664.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/erdogan-ve-kristerssondan-kritik-aciklamalar-7468583/"]

[old_news_related_template title="İsveç'in terörle arasına mesafe koyması terör örgütü destekçilerini rahatsız etti" desc="İsveç'te yeni hükümetin terör örgütü PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağına yönelik açıklamaları, ülkede terör örgütü destekçilerinde rahatsızlık yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/08/iecrop/anadolu-ajansi-aminah_16_9_1667917082.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/isvecin-terorle-arasina-mesafe-koymasi-teror-orgutu-destekcilerini-rahatsiz-etti-7468394/"]