Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında NATO'ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya'nın üyelik sürecini veto eden ve geçen ay İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleşen NATO Zirvesi'nde ikna edilen Türkiye ile ilgili dikkat çekici bir açıklama İsveç'ten geldi.

Madrid'de Türkiye ile bir mutabakat imzalayan ve Türkiye ile teröre karşı iş birliği yapmaya karar veren İsveç yönetimi geçen hafta Türkiye'nin iadesini istediği bir adamı gönderme kararı almıştı.

Konuyla ilgili rutin bir işlem olduğunu söyleyen İsveçli yetkililerin ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'dan bir açıklama geldi. İngiliz haber ajansının "son dakika" ibaresiyle servis ettiği haberde Andersson, Madrid'de imzalanan anlaşmanın detaylarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de katılımıyla yapılan imza törenine katılan Andersson, İsveç'in NATO'ya üye olması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Andersson, kart dolandırıcılığı suçlamasıyla İsveç'e kaçan Okan Kale isimli adamın iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kale'nin Türkiye tarafından iadesinin istendiğini söyleyen Andersson, "Bu karar İsveç ve uluslararası yasalara göre alındı ve biz bu şekilde adım atmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.



[old_news_related_template title="Ankara'nın iadesini istediği İsveçli vekil Kakabaveh yine Erdoğan'ı hedef aldı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye iadesini istediği Kürt asıllı İsveçli vekil Emine Kakabaveh, İsveç basınına konuştu. Kakabaveh, Erdoğan'ı hedef alırken, ölüm tehditleri aldığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/12/iecrop/isvechukumet-740x420-1_16_9_1660294535.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ankaranin-iadesini-istedigi-isvecli-vekil-kakabaveh-yine-erdogani-hedef-aldi-7303733/"]

[old_news_related_template title="İsveç, Türkiye'nin istediği kişiyi iade etmeye karar verdi" desc="İsveç hükümeti, Türkiye'nin iadesini istediği bir kişinin gönderilmesini kabul etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/11/iecrop/nato-depo_16_9_1660223720.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/isvec-turkiyenin-istedigi-adami-iade-etmeye-karar-verdia-7302299/"]