İsviçre'deki hava kontrol sistemi Skyguide’de ortaya çıkan bir arıza nedeniyle, İsviçre’ye giden uçaklar ülkeye inemiyor. İsviçre'de hava sahası kapatılırken tüm uçaklar, Fransa veya Almanya’ya yönlendirildi.

Zürih, Cenevre ve Bern havaalanlarına kesinlikle iniş yapılamazken tarifeli uçaklar başka alanlara yönlendirildi. Küçük özel uçakların inişi ise mümkün.

TÜRKİYE UÇAĞI BAŞKA ALANA

Arızadan kaç uçuşun etkilendiği bilinmiyor ama yükü şu anda Milano, Viyana ve Basel havaalanları çekiyor.

Türkiye’den Zürih, Cenevre, Bern ya da başka İsviçre kentine giden uçaklar da, komşu ülkelere yönlendiriliyor. Uluslararası gelen uçakların yanı sıra, İsviçre'den kalkacak olan, AB'ye ve özellikle Almanya'ya olan çok sayıda uçuş da iptal edilmiş durumda.

TRANSİT DE YOK

İsviçre üzerinden transit geçen uçaklara da izin verilmiyor. Yani üst uçuşlar da mümkün değil. Flightradar24’ün raporları da İsviçre üzerindeki uçuş hattının değiştiğini gösteriyor.

İsviçre’deki hava kontrol şirketi Skyguide, hava trafik kontrol sisteminde teknik bir arıza meydana geldiğini duyurdu. Skyguide tarafından yapılan son dakika açıklamasında sistemsel arızanın giderildiği ve hava trafiğinin kademeli olarak yeniden başladığı belirtildi.

Skyguide sözcüsü Vladi Barrosa yerel basına yaptığı açıklamada, siber saldırı olduğunu düşünmediklerini, sorunun sistemsel bir hata gibi göründüğünü söylemişti.

[old_news_related_template title="Yunanistan'daki Türk Konsolosluğu önünde çirkin tahrik: Polis engellemedi" desc="Dün gece, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Türk Konsolosluğu önünde bir grup Yunan vatandaşı Türkiye karşıtı sloganlar attı, terör örgütüne destek verdi. Yunan polisinin olaylara müdahale etmemesi dikkat çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/14/iecrop/rouvikonas-proxeneio-960x6001-1-960x600-1_16_9_1655186589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/yunanistandaki-turk-konsoloslugu-onunde-cirkin-tahrik-polis-engellemedi-7192222/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan: Turkish Airlines değil, Türkiye Hava Yolları yazacağız" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası arenada resmi adını Turkey'den Türkiye'ye çevirmesine değindi: Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/14/iecrop/depophotos_17028438_16_9_1655204275.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogan-turkish-airlines-degil-turkiye-hava-yollari-yazacagiz-7193100/"]