Kalaşnikof’tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin hafif silah üretiminin yoğun ihracat talebi nedeniyle arttığı kaydedildi.

Şirketin, bu yıl hafif silah üretimini yüzde 40 artırdığı bilgisine yer verilen açıklamada, eylül ayı itibarıyla hafif silah satışında geçen yılın toplam satış rakamlarının aşıldığına vurgu yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalaşnikof Başkanı Alan Luşnikov, şirketin önceliğinin, Rusya Savunma Bakanlığı için askeri ürünlerin zamanında ve kaliteli bir şekilde temin edilmesi olduğunu söyledi.
[old_news_related_template title="Rusya'da okula silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var" desc="Rusya'nın Izhevsk bölgesindeki bir okulda silahlı saldırı meydana geldi. Nazi sembollerinin bulunduğu siyah kostümlü bir saldırgan sınıfa girerek ateş açtı. İlk belirlemelere göre en az 13 kişinin öldüğü ve 20 kişinin ise yaralandığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/26/iecrop/rusya-rt_16_9_1664180045.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyada-okula-silahli-saldiri-olu-ve-yaralilar-var-7383940/"]