Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'dan arka arkaya gelen patlama haberleri korku yarattı.

Dün, Kırım'ın yönetim merkezi Sivastopol'un valisi Mihail Razvozhayev, Belbek Hava Üssü'ne yaklaşan bir Ukrayna İHA'sının (İnsansız Hava Aracı), Rus uçaksavar mevzilerinden açılan ateşle düşürüldüğünü açıklamıştı.

Yevpatoriya beldesinde yaşayan Dasha isimli bir balerin, Kırım'da meydana gelen patlamaları anbean görüntülerken o sırada, "Buradan hemen ayrılmam lazım. Şu hale bakın! Burası çok fena. Buradan Kırım'da yaşayanlara sesleniyorum. Buradan hemen ayrılmamız lazım." dedi.

Genç kadının çektiği videoda art arda patlamalar yaşandığı görüldü. Rusların tatil için tercih ettiği yerlerin başında gelen Kırım'da çekilen bu görüntüler, bölgenin güvenliğini de sorgulattı. Son dönemde, Kırım'ı tercih eden turist sayısında azalma yaşandığı bildirilmişti.

'EVE DÖNÜN' ÇAĞRISI YAPTI

Son olarak, Rusya'nın yarımadadaki donanma karargahı bu sabah bir kamikaze drone saldırısıyla hedef alındı. Saldırının ardından havada dumanların yükseldiği görüldü.

Yapılan açıklamalarda donanma karargahın doğrudan isabet alındığı bildirildi.

Sivastopol'un valisi Mihail Razvozhayev, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, olayı doğrularken, saldırıda kimsenin ölmediğini söyledi ancak drone'un Rus güçleri tarafından etkisiz hale getirilemediğini de vurguladı. Razvozhayev, Kırım halkınıza 'evinize dönün' çağrısı da yaptı.

Rusya, Sivastopol'un kuzeyindeki Yevpatoriya tatil beldesine de saldırı düzenlendiğini duyurdu. Putin'in ilhak edilen Kırım'daki rejiminin başkanı Sergei Aksyonov, Batı Kırım'da hava savunma sisteminin etkinleştirildiğini söyledi. Aksyonov, 'Hedef vuruldu. Herhangi bir hasar ve yaralı yoktur. Ordumuz görevlerini profesyonel ve etkin bir şekilde yerine getiriyor. Herkesten sakin olmasını ve yalnızca resmi bilgilere güvenmesini rica ediyorum.' dedi.

[old_news_related_template title="Ukrayna, tatil için Kırım’ı seçen Ruslarla dalga geçti: Keşke Antalya’ya gitseydiniz" desc="Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği ve önceki gün patlamalarla sarsılan Kırım’la ilgili ilginç bir video yayınladı. Savaş sürerken tatil için Kırım’ı seçen Rusları tiye alan bakanlık, “Bu yaz başka seçenekleriniz vardı... Antalya’nın tatil merkezleri, Küba sahilleri... Ama siz Kırım’ı seçtiniz. BÜYÜK HATA” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/11/iecrop/kirimm_16_9_1660209596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-tatil-icin-kirimi-secen-ruslarla-dalga-gecti-keske-antalyaya-gitseydiniz-7301640/"]

[old_news_related_template title="Gutteres ve Akar'dan Ukrayna tahıl sevkiyatıyla ilgili açıklama" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve BM Genel Sekreteri Gutteres İstanbul'da bir araya geldi. Ukrayna'dan taşınan tahıl ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/20/iecrop/thumbs_b_c_7d5895b87497c01ac4466109464aa39a_16_9_1661001831.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/gutteres-ve-akardan-ukrayna-tahil-sevkiyatiyla-ilgili-aciklama-7319248/"]

[old_news_related_template title="Rusya'dan 'ABD’li paralı savaşçı' açıklaması" desc="Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 'Harkiv'de 20 ABD’li dahil 100’den fazla militan öldürüldü' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/20/iecrop/konasenkov-reuters-2_16_9_1660997581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyadan-abdli-parali-savasci-aciklamasi-7319130/"]