Bugüne kadar İngiltere, İspanya, Portekiz, ABD, Kanada, İsveç, İtalya, Fransa, Belçika, Almanya, Avustralya, İsrail'de görülen maymun çiçeği virüsü, İsviçre'de 1 kişide tespit edildi.

Yetkililer, başkent Bern'de yaşayan bir vatandaşta virüse rastladıklarını belirterek, hastanın evde tecrit edilerek tedavi gördüğünü açıkladı.

YURT DIŞINDA MARUZ KALDI

Sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, hasta ile irtibata geçmiş kişilerin bilgilendirildiği belirtilerek, "Bildiğimiz kadarıyla ilgili kişi virüse yurtdışında maruz kaldı" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge bugün yeni bir açıklama yaparak, virüsün Avrupa'ya yayılması devam ettikçe vakaların önümüzdeki aylarda hızlanabileceği konusunda uyardı.

[old_news_related_template title="Yeni virüs hızla yayılıyor! TTB'den dikkat çeken maymun çiçeği uyarısı" desc="Türk Tabipleri Birliği (TTB) dünyada büyüyen maymun çiçeği hastalığı (Monkeypox) ile ilgili bir uyarı yayımladı. Corona sürecine dikkat çeken TTB, 'Birbirleriyle belirgin teması olmayan insanlarda maymun çiçeği tespit edilmesi; virüsün sessizce yayılıyor olabileceğini düşündürerek endişeye neden olmaktadır' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/21/iecrop/virus_16_9_1653142727.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/yeni-virus-hizla-yayiliyor-ttbden-dikkat-ceken-maymun-cicegi-uyarisi-7148757/"]

[old_news_related_template title="Maymun çiçeği virüsü nedir? Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, bulaşır mı?" desc="Afrika’da bulunan nadir bir hastalık olan bir maymun çiçeği hastalığı son zamanlarda Avrupa'nın birçok ülkesinde görüldü. Vakalardaki ani artış, dünya çapındaki halk sağlığı uzmanlarını endişelendiriyor. Maymun çiçeği belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, titreme ve halsizlik yer alıyor. Daha ciddi vakalarda, genellikle yüzde ve cinsel organlarda suçiçeği ve çiçek hastalığında görülenlere benzeyen bir döküntü gelişebilir. Maymun çiçeği ile enfekte olanlar genellikle enfeksiyondan 7 ila 14 gün sonra belirtileri göstermeye başlıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/21/iecrop/maymun-cicegi-shu_16_9_1653115561.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/maymun-cicegi-virusu-nedir-maymun-cicegi-belirtileri-nelerdir-bulasir-mi-7147855/"]