Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ve farklı kentlerde bu sabah yaşanan saldırılar gündemin birinci sırasına yerleşirken Kremlin’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin’in bu hafta Kazakistan’da düzenlenecek zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşebileceğini söyledi. Peskov, Erdoğan’ın Ukrayna’yla ilgili görüşmelere ev sahipliği yapabilecekleri önerisinin de toplantıda ele alınabileceğini belirtti.

Rusya ile Batı arasında görüşmelerin Türkiye'de yapılıp yapılmayacağına dair net bir bilginin olmadığını belirten Peskov, “Bu tür müzakerelerin yapılması ihtimalini konuşmak için, bu görüşmenin amacını ve sonucunun ne olabileceğini anlamak, sonra da karar almak lazım” dedi. “Putin ve Erdoğan, Türkiye’nin Rusya ve Batı arasında Ukrayna konusunda müzakerelerin yapılması ile ilgili teklifini Astana’da görüşecek mi” sorusunu yanıtlayan Peskov, “Büyük olasılıkla” ifadesini kullandı.

Ukrayna’da bu sabah düzenlenen füze saldırılarına ilişkin de Peskov, “Tüm bunlar özel askeri operasyon kapsamında oluyor. Elbette operasyonun önemli kısımları başkomutana bildirilmeden yürütülmüyor” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Putin: Saldırıyı gerçekleştiren Ukrayna istihbarat servisidir" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım köprüsünde meydana gelen patlamanın Ukrayna istihbaratınca yapıldığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/09/iecrop/putin-aa_16_9_1665342826.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-saldiriyi-gerceklestiren-ukrayna-istihbarat-servisidir-7409094/"]

[old_news_related_template title="Kiev'de patlama ve füze sesleri: Ölü ve yaralılar var" desc="Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlattığı işgal devam ederken bu sabah başkent Kiev'de art arda şiddetli patlamalar yaşandı. Füzeler şehir merkezine düşerken Ukrayna lideri Zelenskiy ölü ve yaralılar olduğunu duyurdu. Vatandaşlara, 'sığınaklara gidin' çağrısı yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/10/iecrop/ukranya-reuters_16_9_1665383958.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kievde-art-arda-patlama-sesleri-7409468/"]