Coons, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, OPEC+ grubunun petrol üretimini düşürme kararının ardından ABD ve Suudi Arabistan arasında yaşanan gerginliğe işaret etti.

SİLAH SATIŞI ASKIYA ALINABİLİR

Senato Dış İlişkiler Komitesi Üyesi de olan Coons, "Hem Biden yönetiminin hem de Senatonun bu konu hakkında adım attığını göreceksiniz. Bu konudaki en olası adım ise Suudi Arabistan'a silah satışlarını askıya almaktır." ifadesini kullandı.

OPEC+ grubunun söz konusu kararının ardından ülkede birçok Kongre üyesi, Suudi Arabistan'a silah satışlarının askıya alınması konusunda çağrılarda bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da 5 Ekim'de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı.

Bu karar üzerine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, 11 Ekim'de ABD Başkanı Biden'ın, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden gözden geçirdiğine dair açıklamalarda bulunmuştu. (AA)

[old_news_related_template title="Petrol krizi derinleşiyor! Biden'dan Suudilere Rusya resti" desc="ABD ile Suudiler arasında petrol krizi derinleşiyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini azaltma kararının diğer OPEC üyesi ülkeler tarafından desteklenmediğini ancak bu ülkelerin kendilerini Suudi Arabistan'ı desteklemek zorunda hissettiklerini belirtti. Öte yandan Kirby, Suudi Arabistan'ın Rusya savaşında nerede durduğunu izlemeyi sürdüreceklerini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/13/iecrop/pertol_16_9_1665676523.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/petrol-krizi-derinlesiyor-bidendan-suudilere-rusya-resti-7417403/"]

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan: ABD, OPEC+ kararlarının bir ay ertelenmesini istedi" desc="Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, ABD yönetiminin OPEC+ grubunun aldığı petrol üretimini düşürme kararının bir ay ertelenmesini istediğini ancak bu ertelemenin 'olumsuz ekonomik sonuçları' olacağını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/13/iecrop/shutterstock_1709485717_16_9_1665653691.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/suudi-arabistan-abd-opec-kararlarinin-bir-ay-ertelenmesini-istedi-7416516/"]