Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un kendisine yönelik olası suikastları önlemek için harekete geçti. Daha önce de zehirlenme korkusu yaşadığıyla ilgili hakkında birçok haber çıkan Jong-Un'un yaşadığı ev tespit edilemesin diye kendi evine benzeyen 8 malikane daha inşa ettiği ortaya çıktı.

Kuzey Kore Liderlik İzleme Örgütü'nün son raporu, Pyongyang'ın kalbinde gizli bir mülk olan Ch'angkwangsan Yerleşkesi'nde sekiz yeni lüks evin inşa edildiğini ortaya koydu. Yayımlanan raporda, Jong-Un'un ayrıca güvenlik için de yeni bir bina inşa ettirdiği belirlendi.

Kuzey Kore Liderlik İzleme Örgütü'nde uzman Michael Madden, inşaatla ilgili açıklamalarda bulundu. Madden, Kim Jong-Un'un ülke dışından olası bir saldırı karşısında böyle bir önlem aldığını öne sürerken, "Yaklaşık on yıl önce Güney Kore kuvvetlerinin böyle bir saldırıyı simüle etmesi Pyongyang yönetimini telaşa soktu." dedi.



'ONUN EVDE OLDUĞUNU DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ AMA...'

Madden, Kuzey Kore liderinin yerinin tespit edilmesini engellemek için böyle bir yönteme başvurduğunu söylerken, "Bu durum, onlarca yıldır süren kedi-fare oyununda başka bir tur." dedi.

Madden, Kim Jong-Un'un ölüm korkusu nedeniyle uzun konvoy halinde benzer arabalarla dolaştığını ve yeraltında kendisi için sığınak inşa ettirdiğini de öne sürdü. Madden, "Onun bir evde olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama o diğerinde çıkabilir." dedi.



Kim Jong-Un'un bu yüzden 8 malikane inşa ettirdiği belirtilirken, bu hareket akıllara Çin'in ilk imparatoru Qin Shi Huang'u getirdi. Huang'ın da suikastçılardan kaçmak için her gece farklı bir yerde uyuduğu iddia ediliyordu.

KİM JONG-UN'UN 13 KONUTU BULUNUYOR

Madden, Kim Jong-Un'un ülke genelinde 13 farklı konutu olduğunu belirtirken, Kim Jong-un'un ülke genelinde yaklaşık 13 yerleşim yeri var. Buralarda, kendisi ve ailesi için konutların yanı sıra eğlence alanları ve yemek yerleri de bulunuyor. Ayrıca hizmetliler için de misafirhaneleri var. " dedi.

Ancak Madden'in bu açıklamalarının yanı sıra, yeni inşa edilen evlerin Kim Jong-un'un akrabaları için yapıldığını öne sürenler de var. Kuzey Kore basınında yer alan haberler, bu evlerin iktidar partisi içindeki yetkililer için yapıldığını öne sürdü.


[old_news_related_template title="Kuzey Kore: Güneyin 'ekonomik yardım' önerisi çocukça" desc="Kuzey Kore, Güney Kore’nin “nükleer silahlardan vazgeçme karşılığında ekonomik yardım” önerisini “çocukça” diye niteledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/19/iecrop/kim-yo-jong-reuters_16_9_1660887930.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kuzey-kore-guneyin-ekonomik-yardim-onerisi-cocukca-7316402/"]

[old_news_related_template title="Güney Kore, Kuzey Kore'ye para teklif etti: Nükleer programdan ayrılırsa..." desc="Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, nükleerden arındırılma konusunda sağlam adımlar atması halinde Kuzey Kore'ye ekonomik yardım teklifinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/thumbs_b_c_04ab5b13ca829daadc7a1bdcf19985ed_16_9_1660553406.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/guney-kore-kuzey-koreye-para-teklif-etti-nukleer-programdan-ayrilirsa-7308926/"]

[old_news_related_template title="Kim Jong-Un'dan nükleer savaş tehdidi: Hazırız" desc="Kuzey Kore lider Kim Jong-Un, ülkesinin ABD ve Güney Kore'nin olası bir askeri saldırısına karşılık vermeye hazır olduğunu söyleyerek nükleer savaş uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/kimjong-reuters_16_9_1658983332.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kim-jong-undan-nukleer-savas-tehdidi-haziriz-7274249/"]