Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, 6 Ocak 2021’deki Kongre baskını sırasında olaylardan haberdar olmadığını ve Beyaz Saray’da arşivleri düzenlediğini söyledi.

Trump, Fox kanalında katıldığı programda, “O tarihte ABD’nin First Lady’si olarak görevim olan arşivle ilgileniyorum. Kongre binasında yaşananlardan haberim olmadı” dedi. Tüm dünya televizyonlarında canlı yayınlanan olaylardan habersiz olduğunu kaydeden Trump, “Elbette ki durumu öğrenseydim Kongre’deki şiddeti kınardım” diye konuştu.

Melania Trump’ın kendisine haber vermemekle eleştirdiği eski Beyaz Saray görevlisi Stephanie Grisham ise, “Söylediği her şey saçmalık, kendisi de bunu çok iyi biliyor” dedi.

'ONUN İŞİ DEĞİL'

Öte yandan ABD basını, arşiv düzenleme işinin Trump’ın söylediği gibi First Lady’nin işi olmadığına dikkat çekti.

Kasım 2020’deki başkanlık seçimlerinde Joe Biden’a yenilen ancak oyların çalındığını öne sürerek yenilgiyi kabul etmeyen Donald Trump'ın destekçileri, 6 Ocak 2021'de Kongre binasına baskın düzenlemiş, olaylarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmişti. Trump, baskından saatler sonra yayınladığı video mesajında seçim yolsuzluğu iddialarını tekrarlamış ve destekçilerine “Eve dönün” çağrısı yapmıştı.

[old_news_related_template title="'Trump, Kongre baskınına bizzat katılmak istedi'" desc="ABD'de geçen yılın başında yaşanan ve 5 kişinin öldüğü Kongre baskınıyla ilgili çarpıcı bir ifade ortaya çıktı. Eski Beyaz Saray Genel Sekreter Yardımcısı, seçim yenilgisini kabul etmeyen Trump’ın 6 Ocak 2021 günü Kongre’ye kalabalıkla birlikte gitmek istediğini anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/29/iecrop/trump-reuters_16_9_1656476706.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/trump-kongre-baskinina-bizzat-katilmak-istedi-7220336/"]