Yunanistan'ın Midilli adasında çıkan orman yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Ada'nın güneyindeki Vatera köyü yakınlarında çıkan yangın yerleşim birimlerini de tehdit ederken, söndürme çalışmalarında ada halkı da itfaiyecilere yardımcı olmaya çalışıyor.

Midilli İtfaiye şefi Giannis Artopaios, yaptığı açıklamada Kastri bölgesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınamadığını alevlerin geniş bir bölgeye yayılması nedeni ile zarar ziyan tespiti yapamadıklarını öncelikle insan hayatını düşündüklerini ve tahliyeleri yapmayı sürdürdüklerini söyledi.

Yangına müdahale eden itfaiye erleri ve vatandaşlar arasında yaralanan sekiz kişinin çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı.


[old_news_related_template title="Midilli Adası alev alev yanıyor, bir köy boşaltıldı" desc="Ege’deki Midilli Adası’nda bu sabah saatlerinde başlayan yangın ada halkına kabus yaşattı. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangında oteller, tatil köyleri ve bir köy boşaltıldı, diğer köylerin boşaltılması ve tahliyeler için vatandaşlara mesajlar atılmaya başlandı. Bazı ev ve restoranların da yandığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/23/iecrop/d55fc5f1-c2a2-4f20-b2da-e7e789cb6daa_16_9_1658575424.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/midilli-adasi-alev-alev-yaniyor-bir-koy-bosaltildi-7265915/"]