Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 31. Arap Birliği Zirvesi kapsamında Cezayir’de bulunan Sisi, BM Genel Sekreteri Guterres ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Sisi, görüşmede, “İklim sorunlarıyla mücadele kapsamında pratik ve uluslararası düzeyde uygulanabilir çözümler üretebilmesi ve gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir vizyonun benimsenmesi gerektiğini” belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres de 6-18 Kasım arasında Mısır’ın ev sahipliğinde düzenlenecek BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nın (COP27) iklim değişikliği dosyasında başarılı bir adım olması temennisinde bulundu.

Taraflar ayrıca COP27 İklim Zirvesi’ne yönelik devam eden hazırlıklar ve iklim değişikliği çerçevesinde gelişmekte olan ülkelere yapılan lojistik ve maddi yardımların önemini de ele aldı. (AA)

[old_news_related_template title="Mısır: Türkiye'yle normalleşme görüşmelerini durdurduk" desc="Türkiye’nin son dönemde gergin ilişkilere sahip olduğu ülkelerle ilişkileri normalleştirme yönünde attığı adımlar dikkat çekerken, Mısır'dan Ankara'ya soğuk duş niteliğinde açıklamalar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/30/iecrop/misir-reuters_16_9_1667115483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/misir-turkiyeyle-normallesme-gorusmelerini-durdurduk-7449879/"]